VARTEKS djeluje modernije // kako je Matina Vrdoljak Ranilović uvela retro brend u novu eru

  Varteks je klasika s naših prostora, simbol tradicionalnog odijevanja, no kreativna direktorica Matina Vrdoljak Ranilović otvara novo, modernije poglavlje.

  Varteks FW2021 WEB1600px 9

  Koristi prepoznatljive siluete i super tekstil, no nadograđuje ih nekim modernim elementima – jaknica je više army nego prije, sako je dobio dupli ovratnik, kreacija djeluje futuristički i uglađeno.

  Varteks FW2021 WEB1600px 5

  Ovi mali pomaci očiti su i slučajnom gledatelju, jer varaždinski je brend već dekadama upisan u kolektivnu svijest kao nešto uber tradicionalno. Ulaze u priču i neke nove, moćne boje, uz koloristički izuzetne motive apstraktnog karaktera.

  Varteks FW2021 WEB1600px 1

  Danas je tradicija kuće obrađena na novi način, suptilno dotjerana, kako bi stilski okvir brenda i dalje ostao isti, a opet privukao – neku novu, moderniju publiku.

  Varteks FW2021 WEB1600px 12

  Suvremen je i način rada, oblikovanja same kolekcije – tu je nekoliko capsule ponuda.

  - Posebna pažnja usmjerena je na ekološki odgovornu proizvodnju. Capsule kolekciji baziranoj na sportskoj eleganciji, diskretnoj estetici, udobnosti i pročišćenim linijama suprotstavljena je, primjerice, mini kolekcija inspirirana francuskim BonBon stilom ispunjena odvažnim modelima u nijansi fuksije. Za one koji preferiraju odvažne modne odabire, tu je kolekcija koja spaja jednostavne forme i hrabre geometrijske uzorke u šarenim bojama i isprane retro printeve kao odu nekim starim modnim dekadama. Svi oni koji vole sofisticirani look zaljubit će se u komade nadahnute Art Nouveau erom i glamurom Hollywooda šezdesetih godina – javlja kompanija.

  Među kaputima ističu se varijante Montgomereyja, a od odijela tu su minimalističke varijante za nju i njega.

  Varteks FW2021 WEB1600px 7

  Boje su ili suptilne ili moćne, snažne, dok je jedan uzorak super atraktivan, donosi jarke tonove ljubičaste i narančaste. Modernost je izazov, a boje su tu da uvedu kreacije u novu eru.

  Tekstil je važan, kao i uvijek, tu su fini kašmir, pamuk, stopostotna vuna i pliš te i mješavine vune s dodatkom elastana.

  - U zimskoj kolekciji mjesto je pronašla i Mini-minimal capsule kolekcija inspirirana skandinavskim stilom i azijskom elegancijom, a koju čine minimalistički, bezvremenski komadi – javlja brend.

  Varteks FW2021 WEB1600px 3

  Kreativna direktorica: Martina Vrdoljak Ranilović

  Fotograf: Jelena Balić

  Video: Mak Vejzović

  Ženski model: Nevena Dujmović

  Muški model: Rainer Zola

  Make up: Saša Joković

  Hair: Salon Glamour