VARTEKS // kako je MARE MILIN uokvirila nove kreacije MARTINE VRDOLJAK RANILOVIĆ

  Stvarno se već dugo nije desilo nešto tako zanimljivo na modnoj sceni, mediji su u posljednje vrijeme puni Varteksa… Nova dizajnerica, izložba u MUO, suradnja sa Croatiom Airlines samo su neki od njih! Naravno, ništa nije slučajno, pa tako i Nenad Bakić, koji je zaslužan za sve ovo, nije sjedio i čekao da se uspjeh dogodi, već je odlučio dovesti ga u kompaniju koja je nekad bila simbol uspjeha, a donedavno ono suprotno…

  I tako glavni čovjek Varteksa želi tom brendu vratiti slavu, želi da ljudi kupuju hrvatsko i da nose naše kvalitetne stvari. Pa je na tragu klasike, modernosti i urbane nosivosti nastala nova kolekcija Martine Vrdoljak Ranilović, autorice istančana ukusa za lijepo. Njezine je nove kreacije snimila Mare Milin, još jedna majstorica na svom području.

  Varteks jesen zima 1

  I tako sada Martina i Mare predstavljaju zajedničku viziju – Mare kroz objektiv, a Martina krojevima i fantastičnim kreacijama. Iako je Varteks živa klasika, i s vremenom je postao pomalo dosadan brend koji nikako da izađe iz svoje davne prošlosti, kad je sve bilo divno i krasno, i danas su njegove kreacije elegantne, no itekako modernizirane.

  Jer Martina zna kako uokviriti ono što je nekada vrijedilo i donijeti ga lagano osvježenog te jednako kvalitetnog. Nedavno je na pressici u MUO, povodom izložbe, Nenad Bakić objasnio kako je Varteks s godinama išao dolje, no nikad se nije odrekao kvalitete odjevnih predmeta. Jer, najlakše je smanjiti kvalitetu, otići u Kinu i bok. Ali, kako je napomenuo, hrvatska modna kuća to nije htjela i tako je kvaliteta postala preskupa.

  Varteks jesen zima 1

  Skupa je i danas, no kad uočimo brdo odjeće oko nas, upitne kvalitete i izrade te istovremeno svjedočimo struji brendova koji pri izradi paze na apsolutno sve, jasno je da priča poput Varteksa itekako ima prođu. Zato je muški kaput s plavim kariranim motivom korak naprijed, a opet u okvirima klasike, zato je ženski pastelno ružičasti kaput taman elegantan koliko mi do danas treba.

  I zato je nova kolekcija, koja uključuje i sive komade, odlične i fine, dobar korak naprijed, ne samo za brend, već i našu modnu scenu, koja ovime dobiva ipak jedan ozbiljniji dojam te se ne vrti samo oko malih brendova i manufaktura.

   Varteks jesen zima 1Varteks jesen zima 1Varteks jesen zima 1Varteks jesen zima 1Varteks jesen zima 1Varteks jesen zima 1Varteks jesen zima 1Varteks jesen zima 1Varteks jesen zima 1Varteks jesen zima 1Varteks jesen zima 1Varteks jesen zima 1Varteks jesen zima 1