Vintage legenda / Startas Cvičke u novom ruhu

  Svima poznate Startasice postoje punih 40 godina, no Borovo je kroz povijest proizvodilo i nekoliko modela šlapica za školarce - Startas Cvičke doživjele su očekivani uspjeh i u novom su izdanju danas predstavljene u Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu.

    MG 8003 cr cr

  Dubravko Šimenc, voditelj branda Startas istaknuo je kako su proizvedene, kao i svi Startas modeli, od pamučnog platna, gume dobivene iz prirodnog kaučuka, ručno su izrađene u Vukovaru gdje ih je oblikovalo preko 23 para vrijednih ruku. - Kako bi se olakšalo obuvanje šlapica, klasičan model s vezicama nadograđen je elastičnom trakom. Dostupne u 10 različitih boja, za djevojčice i dječake, idealne su za školske dane. Uz kupljenje Startas Cvički kupci dobijaju Startas platnenu vrećicu koju su za nas sašile djelatnice udruge Kamensko Creativa, te smo i na taj način zaokružili priču o izvorno hrvatskom proizvodu - .

    MG 7532-Edit

  - Krajem školske godine počeli smo zaprimati upite od strane vijeća roditelja i osnovnih škola diljem Hrvatske. Školama su ponuđene Startasice i Startas Cvičke po povoljnijim cijenama te smo s 50ak škola trenutno u pregovorima dok njih 10ak je u fazi realizacije suradnje - istaknuo je Damir Rupčić, voditelj projekata u Borovu.

   MG 7598-Edit


  Promocija je održana u Hrvatskom školskom muzeju, kojeg ne poznaju mnogi, iako je otvoren davne 1901 godine. Uz trenutnu izložbu Bertuchovog slikovnog carstva te stalni postav muzeja s predivnim postavima školske građe, svi kupci Startas Cvički dobijaju mogu besplatno posjetiti muzej tijekom cijele naredne školske godine. - Želja nam je promovirati muzej školarcima za koje spremamo razne radionice i izložbe, dodaje Branka Manin - ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja.

   
  U stalni postav muzeja ovom prilikom uvrštena su tri modela Cvički. Platnene iz sredine 60ih godina, kožne iz sredine 90ih godine te najnoviji model Startas Cvičke.
  Startas Cvičke dostupne su u većini Borovo prodavaonica po cijeni od 99kn te platnenu Startas vrećicu na dar.

    MG 7677-Edit MG 7715-Edit MG 8009 cr MG 7987-Edit