Hommage VIVIENNE WESTWOOD // Dženisa Pecotić, Josip Joško Tešija & Renata Pokupić

  Naša kostimografkinja Dženisa Pecotić je osmislila i stilizirala mini kolekciju kao posvetu Vivienne Westwood. Rezultat je mali modni igrokaz, a likovi su izvrsni Renata Pokupić i Josip Joško Tešija. Glavnu ulogu imaju reciklažne kreacije, posveta dizajerici koja je pomicala granice. Snimanje je održano u Galeriji Kranjčar, fotke potpisuje Juraj Vuglač.

  foto juraj vuglac dzeni renata josko westwood 11

  Josip Joško Tešija, kao suradnik na brojnim art projektima i jedan od aktera ove izvrsne modne i kostimografske priče, istaknuo je: - Ovo je čisti dodir svemira, ta suradnja i snimanje s dvije velikanke, mezosopranisticom Renatom Pokupić i kostimografkinjom Dženisom Pecotić, a sve skupa u jednom zagrljaju. Hommage velikoj Vivienne Westwood, najvećoj dizajnerici ovog našeg ludog svijeta, koji je znala pretočiti u ludost i igru kreacije. Tako da nam bude veselija, zaigranija svakodnevica, puna radosti i optimizma kroz odjeću - .

  foto juraj vuglac dzeni renata josko westwood 3

  Vivienne, koja je bila ključna osoba u punk pokretu te se s vremenom etablirala kao jedna od najkreativnijih osoba svjetske modne scene, velika je inspiracija brojnim umjetnicima diljem svijeta.

  Njoj su rad posvetili mnogi, a od ključnih elemenata u raznim kolekcijama pojavljuju se ne samo korzeti i ziherice, koje je Westwood obožavala, već i razne kolažne tehnike, reciklaže te tekstilne inovacije.

  Dramatičnost Westwoodova izričaja vidljiva je i u brojnim linijama teatralnog karaktera, kod nje se isprepliću utjecaji raznih povijesnih stilova te donose predivne stilske formule. Koje su kao stvorene za novo doba, u kojemu je igra identiteta ono što pokreće brojne kreativce diljem svijeta. Dizajn i igra detaljima ovdje imaju glavnu riječ, slagalica stila pokazuje svoju raskoš.

   Foto: Juraj Vuglač

  foto juraj vuglac dzeni renata josko westwood 99

  foto juraj vuglac dzeni renata josko westwood 1

  foto juraj vuglac dzeni renata josko westwood 2

  foto juraj vuglac dzeni renata josko westwood 32

  foto juraj vuglac dzeni renata josko westwood 62

  foto juraj vuglac dzeni renata josko westwood 246

  foto juraj vuglac dzeni renata josko westwood 236