Women's Week / Donassy na kavici

  Branka Donassy, jedna od naših najuspješnijih dizajnerica, gostovala je na nedavno održanom Fashion Caféu u zagrebačkom Croatian Design Superstoreu (program koji obuhvaća gostovanja modnih umjetnika) te je u sat vremena prezentacije otkrila ono što definira njezin dizajn – bezvremenski pristup, ignoriranje trendova, posvećenost konstrukciji, istraživanje forme i inovativni, kvalitetni i višenamjenski materijali. Istovremeno njezin kolega Ivica Skoko najavljuje reviju u Zagrebu i donosi teaser – kreaciju koja će se naći na pisti… S tim je neki dan upravo završio Burberry: na londonskom tjednu mode predstavili su kolekciju za jesen.

  DD9-Branka-Donassy-30-of-43 aDD9-Branka-Donassy-21-of-43 a

   – Art moda apsolutno je istraživačko područje iz kojeg se uvijek izrodi nešto primjenjivo u drugim modnim kategorijama – veli Donassy. Kao vrlo važnu činjenicu naglašava da u svom procesu modnog oblikovanja nikada ne zaboravlja imperative ženskog tijela. Istaknula je kako dizajneri uvijek moraju imati jasne vizije što i za koga rade, naglašujući važnost poštivanja tijela i namjene.

  DD9-Branka-Donassy-25-of-43 aDD9-Branka-Donassy-38-of-43 a

  Mladim generacijama Donassy savjetuje da rade na usavršavanju svoje struke usvajanjem praktičnih znanja, kako bi mogli kvalitetno surađivati u svakom djeliću procesa stvaranja, te da ostanu svjesni činjenice da je ovaj poziv doživotan angažman kroz koji treba biti spreman učiti svaki dan. Za kraj je publici pokazala nekoliko svojih art radova, od kojih je stakleni Grudnjak-akvarij svojedobno nagrađen na Zagrebačkom salonu generirao veliki interes,  objašnjavajući koliko je u tom radu simbolike i značaja vezano za odnose žene i svijeta koji ju okružuje.

   

  Ivica Skoko proljeće ljeto 2016 5

  Ovo je moja najromantičnija kolekcija ikad, istaknuo je Skoko. – Naglasak je na raskošnim krojevima i vrhunskim materijalima. Tu je i vječna retro inspiracija, ugledao sam se na ženstvene četrdesete. Vodeći tonovi su šampanjac i zlatna koje se ističu na elegantnoj čipki - .   

  Noomi Rapace wearing Burberry at the Burberry Womenswear February 2016 ShowOlivia Palermo wearing Burberry at the Burberry Womenswear February 2016 Show

  Noomi Rapace i Olivia Palermo nose Burberry kreacije iz jesenske kolekcije A Patchwork.