Zaks & Argentum nakit / tradicija kao nit vodilja

  Poznate hrvatske zlatarnice i srebrnarnice najavile su proširenje asortimana hrvatskim tradicijskim proizvodima kao i veliki proboj na naše tržište ručnih satova. Osim toga, novost su i srebrne burme koje su cjenovno mnogo prihvatljivije od zlatnih (također u njihovoj asortimanu), pa su se već brojni parovi oduševili ovom ponudom, jer im to uvelike olakšava troškove oko organizacije svadbe.

   

  obrada20


  Po hrvatskim običajima zlato se poklanja za važne prigode u životu, a zlatnici i srebrnjaci kao umjetnički predmeti izrađeni prema idejnom rješenju akademskog kipara Damira Mataušića odličan su dar za sve prigode. Zaks i Argentum nude 19 motiva na zlatnicima i srebrnjacima, od toga je sedam gradova među kojima su Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Šibenik, Đakovo i Osijek te sedam vjerskih motiva: Krštenje, Sv. Potvrda, Rajska Djeva Kraljica Hrvata, Majka Božja Međugorska, Ivan Krstitelj, Ivan Pavao Drugi i Kamenita vrata te jedan namijenjen studentima sa motivom Sveučilišta. Naravno, niti važne povijesne ličnost nisu zaobiđene pa se zlatnici i srebrnjaci rade i u motivima: Petra i Katarine Zrinski, Kralja Tomislava, Kralja Petra Krešimira, Antuna Mihanovića te biskupa Josipa J. Strossmayera.

   Krstenje 2


  Zaks, lanac zlatarnica poznat po širokoj lepezi vjenčanog te zaručničkog prstenja s briljantima i dalje će u asortimanu imati zlatne burme ali će se u budućnosti, sa dosada dizajniranih 20 – ak modela prstena hrvatske proizvodnje, još više orijentirati na izradu nakita s briljantima dok će se asortiman srebrnarnica Argentum upotpuniti s dvadesetak novih modela srebrnog vjenčanog prstenja, također hrvatske proizvodnje.

   

  ornela3
  Mlada glumica Ornela Vištica zaštitno je lice Argentuma


  Najavili su i proširenje ponude satova: kod njih možete naći brendove Sector, Just Cavalli, Galliano, Slazenger, I-Watch, Hector i Girl Only - koji su sa po 30 različitih modela u kolekciji zastupljeni u 40 maloprodajnih jedinica, kao i švicarske Doxa, Swiss Military, Cover te Philip Watch - koji su sada zastupljeni samo na ekskluzivnim prodajnim mjestima.

   

  Rucni sat HECTOR 1259 kn 2sector 1.569 kn 2


  Zaks i Argentum nakit proizvodi se u samom srcu Zagreba, gdje je zaposleno 48 djelatnika koji ručno, uz pomoć novijih tehnologija izrade, osmišljavaju i stvaraju sve vrste nakita i zlatnika. Kako bi zadovoljili zahtjeve tržišta u budućnosti će ulagati u kupnju novih strojeva za izradu nakita te ukoliko im se planovi ostvare u pogonu će zaposliti i značajan broj novih djelatnika.

   

  obrada8

   

  Srebrne pobakrene nausnice s cirkonima 600 kn ZaksSrebrni pobakreni prsten s cirkonima 650 kn Zaks

  obrada10

   

  obrada11

   

  obrada16

  zlatnik2zlatnik4