ZFW / Gospodarice prstenova & boudoira

  Igor Galaš zatvorio je Zagreb Fashion Week u Hypo Centru spektakularnom revijom od 80 modela, na 70 manekenki i manekena, na temu Lord of the Rings, kolekcijom koju je doslovno sam napravio za diplomski na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. I sam je prošetao pistom kao Legolas, dok je Frodo bio talentirani frizer koji je bi zadužen za styling kose i pokrivala - Mario Treščec iz zagrebačkog salona Kefa.

   IGOR GALAS 4
  Odjeća Igor Galaš, instalacija na kosi Mario Treščec @ Kefa


  Dio kolekcije bio je kostimografski, prema slavnom djelu J. R. R. Tolkiena, dok je drugi, veći dio kolekcije Galaš osmislio kao prezentaciju pret-a-portera inspiriranog upravo ovom slavnom i modno zahtjevnom pričom. No, sve se složilo, njegova je poznata pletenina zauzela jedno od glavnim mjesta u kolekciji, dok su boje pratile priču, kroz crne, sive, bež i bjeličaste tonove. I forme su prepoznatljive i nosive, radi se o slojevitim kombinacijama prsluka, vesti, suknja, haljina, hlača… Po prvi puta je netko na hrvatskoj modnoj pisti na ovaj način obradio teatralnu temu, čime se Galaš upisao u anale hrvatske mode. 


  IGOR GALAS 100

  Igor Galaš osobno je nosio reviju - kao Legolas 

  IGOR GALAS 3IGOR GALAS 7IGOR GALAS 101IGOR GALAS 103IGOR GALAS 107
  Pozdrav od Golluma - my precious!

   

  ZJENA GLAMOCANIN 4
  Zjena Glamočanin osmislila je prekrasan boudoir chic, njezin našušureni til optočen cvijećem donio je na pistu ženstvenu i seksi retro priču. Pokazala je i Zjena i kako se dobro igra s muškim elementima – smoking i cilindar bili su odlični kontrasti tilu, laticama i tamnom donjem rublju.

   

   KRUNO JENDRIJEV 11

  Kruno Jendrijev voli sivu, crnu i bijelu, inspiriran je military minimalizmom i jednostavnim formama no opet inovativnima: njegov je prsluk zapravo ovratnik spojen na leđima. Koristi umjetno krzno i organdij od kojeg radi jakne i kapute. Bio je to odličan pret-a-porter za ljubiteljice nosive avangarde.

   

  IGGY POPOVIC 2
  Iggy Popović donio je Afriku u Zagreb, njegove haljine podsjećaju na oaze, a jakne na safari provod. Iako bi bilo bolje da su cure nosile japanke umjesto jesenskih cipela ili bile bose, njegova se kolekcija sastoji od dosta konkretnih komada pret-a-portera: tu su i suknje s motivom cvijeća, široke forme i ženstvenog stila.

   

  POL DESIGN 12
  Gosti iz Madrida, Pol Design također se igra masculine, retro formama, no jednoličnost sive i bijele razbija sjajnim aplikacijama gusto koncentriranima na prsima ili leđima, ili pak sitnim pliseom koji daje nježnu dinamiku. Od dodataka tu su cool šilterice, također ukrašene, pod utjecajem sportivo stilova.

   

  CLAUDINE IVARI PARIS 7
  Claudine Ivari donosi apsolutnu romantiku: najbolji dio kolekcije bile su haljine rađene tehnikama visoke mode, u bež tonovima. Nabiranjem i slaganjem svilenih traka autorica je stvorila nekoliko čarobnih modela koji zaslužuju pažnju ljubiteljica večernje ekstravagancije…