TECH_mania // CLARA ESCALERA kroz modni projekt miješane realnosti predstavlja BUDUĆNOST IDENTITETA

  Dutch Design Week predstavio je projekte koji istražuju svijet u post-Internet dobu – promijenio se način na koji tumačimo i gledamo na svijet, na koji konzumiramo informacije i općenito živimo. Projekti koriste i sve prisutnije tehnologije proširene i mješovite realnosti iliti AR i VR.

  Jedan od tih projekata je i Hyperstition kojeg potpisuje Clara Escalera s Design Academy Eindhoven: - Kad vidimo današnje filtere, možemo vidjeti kako se koriste u smislu promjene emocija na licu, no uskoro ćemo na taj način manipulirati čitavu vlastitu figuru. Moći ćemo u potpunosti ne samo se virtualno preodjenuti, već i mijenjati svoj identitet - .

  clara escalera hyperstition digital fashion


  - Kako će tehnologija napredovati, tako će taj naš digitalni sloj preko stvarnog života prerasti slatke uši i kawaii oči. Proširenjem s lica na čitavo tijelo, tehnologija će manipulirati našim izgledom i vizura u javnosti bit će ona koju ljudi vide kroz leće mješovite realnosti – vjeruje Clara.

  Da, kao što sada mijenjamo avatare u igrama, tako ćemo mijenjati i vlastiti imidž. Čini se da je današnji svijet raznolikosti tek početak. Sve skupa podsjeća na film Surogat s Bruce Willisom, i to ne po prvi put...

  Što to znači za modu? Nove dimenzije, definitivno. Nema gravitacije, nema troškova šivanja, nema tekstila, nema sputavajućih formi... već kreativnost u novim sferama. Vrli novi svijet - kako će se sve to odigrati, vidjet ćemo!

   

  Communication ClaraEscalera 02 Hyperstition copy 7fl cr