Username *
Password *
Remember Me

Trčanje i vanjski sportovi zimi poseban su izazov za svakog tko se želi kretati – sada u pomoć uskaču kreativni tim Zaha Hadid Design i norveški brend Odlo. U kolekciji se nalaze jakne, tajice i sportski grudnjaci. No, naravno, stvar nije tako jednostavna, jer radi se o izuzetnim imenima. Naime, prilikom izrade krojeva korištena je body-mapping tehnologija koja otkriva način na koji tijelo regulira temperaturu i znoj prilikom vježbanja. Na taj način odjeća podržava naše prirodne funkcije: Odjeća zna gdje nas mora održati – suhima, toplijima, hladnijima…

zaha hadid odlo activewear clothing design2

- Cilj je bio postići komunikaciju između tekstila i mappinga, na način kako iskoristiti određena mjesta da se mijenjaju po potrebi i dopuštaju više disanja kože i lakšu pokretljivost, i čak na onim izuzetno hladnim norveškim zimama – objavio je tim Zaha Hadid Design za Dezeen.

zaha hadid odlo activewear clothing design2

Svaki kroj ima decentne linije i uzorke koji prate siluetu tijela kako bi se stvorio dodatan osjećaj udobnosti. Odjeća nema šavova, odnosno oni su nevidljivi, kako ne bi stvarali dojam odjeće, već više bili kao druga koža. – Krojevi su prilagođeni anatomiji i fiziologiji ljudskog tijela, a tehnike slojevitosti daju optimalnu izvedivost i inovativni dizajn – dodao je tim norveškog brenda Odlo.

Ako negdje u modnom svijetu možemo vidjeti inovacije i kreativnost u smislu poboljšanja performansi, onda je to definitivno sektor sporta.

zaha hadid odlo activewear clothing design2zaha hadid odlo activewear clothing design2