Username *
Password *
Remember Me

- Attitudes are Contagious. Is yours worth catching? - već 10 minuta razmišljam o ovom citatu nepoznatog autora. Gađa ravno u sridu. Zadnjih mjeseci sam više nego ikad počela primjećivati koliko smo postali negativni. Ne znam kako tuđi negativan stav djeluje na vas – za mene je razoran, u smislu da me prvo smeta, a onda djeluje donekle zarazno: nakon što slušaš pola sata tužaljke, nekako kao da imaš potrebu vratiti stvari u ravnotežu pa kreneš sa svojom. I tako se vrtimo u krug.

Pozitiva: Lahorka Cvitković

positive 1


U potrazi za super aplikacijom za žene (a svode se na My diary, My calendar i slično) povodom našeg dana, nekad znanog kao 8. mart, a danas kao Dan Žena, slučajno sam naletjela na aplikaciju Positive Thinking. Dala sam joj priliku jer stvarno volim dobre, pozitivne i motivirajuće citate. Nemojte me krivo shvatiti, nije mi do patetike. Samo volim gledati stvari iz onog boljeg, pozitivnog kuta – a on uvijek postoji, čak i onda kad ga ne vidimo.

positive thinking 4

Aplikacija ne može biti jednostavnija – nasumično izbacuje citate poznatih i nepoznatih autora koji su afirmativni i tjeraju na razmišljanje. Možete ih podijeliti ili označiti kao svoje favorite da ih naknadno možete lakše pronaći. Besplatna verzija baš i nije vizualno atraktivna, pretpostavljam da su dizajn ostavili za Pro inačicu, no svejedno sam pronašla par super citata, bit off more than you can chew, then chew it - mi je genijalan, a autorica je Ella Williams.

positive thinking 6

Nisam bila sretna jedino s brojem citata ženskih autora pa sam tražila dalje. Našla sam Positive Quotes and Sayings, aplikaciju koja kao da me odmah skužila i kao prvi citat mi ponudila ovo: - when you assume negative intent, you're angry. If you take away that anger and assume positive intent, you will be amazed. Your emotional quotient goes up because you are no longer almost random in your response - . Dobar dan popularna psihologijo i dobrodošla u moj petak popodne.

positive thinking 8


Positive Quotes nudi mnoštvo dobrih citata – naravno, onima koji ih vole i kojima jedna dobra rečenica može učiniti čitav dan pozitivnim. Riječ je o jednoj od prilično popularnih aplikacija za iPhone koje je sada dostupna i za Android korisnike.

Naravno, u storeovima tri najpopularnije mobilne platforme (Android, iOS, Windows Phone) niz je aplikacija koje promiču moć pozitivnog razmišljanja pa ćete sigurno pronaći omiljenu. Ove dvije su samo prijedlog da pokušate pozitivnim afirmacijama utjecati na sebe i zamijeniti negativne obrasce razmišljanja pozitivnima.

Kako bi to neponovljiva Audrey Hepburn rekla: nothing is impossible, the world itself says: I'm possible!. 

Sretan vam Dan Žena!


positive thinking 9 

positive thinkin 2