Baggizmo / torba za sve naše gadgete

  Dizajn torbe prilagođava se našim potrebama, a one su sve virtualnije! Novost ovoga puta dolazi iz Hrvatske pod imenom Baggizmo: riječ je o muškoj torbi (iako zapravo izgleda vrlo androgino i već je zamišljamo u bojama...) koja svoje prednosti ima upravo kod nošenja gadgeta. Naravno da je puna džepova ali svi su tanašni jer naši su gadgeti uglavnom skromni u debljini.

  Baggizmo zaprima sve osobne gadgete photo Mladen Saric


  Autori dizajna iz studija Manufakturist ponosni su na činjenicu da je njihova kampanja na Kickstarteru dosegla oko 26.000 dolara a cilj je 35.000 dolara. Objavio ih je i poznati portal Mashable nakon čega je kampanja postala planetarno popularna.

  Baggizmo je jedinstvena praktična muška torba namijenjena za svakodnevno nošenje osobnih mobilnih elektroničkih uređaja i sitnih stvari poput ključeva, novčanika... a postaje pametna jer ima ugrađen NFC čip. Naime, njime bežično povezujemo svoje gadgete, slično kao i s Bluetoothom pa torba omogućuje prijenos podataka. Osim toga, tu je i tanašan dizajn koji dopušta torbi da postane slim predmet pa stane i ispod sakoa. Praktična je i za vožnju biciklom – gadget možemo izvaditi bez puno premetanja. 

   

  Baggizmo tim photo Mladen Saric
  Baggizmo tim


  Pored osnovnog modela torbe izrađene od inovativnog i vodo-odbojnog materijala koji omogućava cirkulaciju zraka između unutarnje strane torbe i tijela, Baggizmo je u sklopu završetka kampanje ponudio i novu verziju torbe izrađene od autentične talijanske nappa kože.

  Projekt je pokrenuo Ladislav Jurić, menadžer u IT-u, koji je za prvog partnera u projektu našao u svojoj supruzi, međunarodno nagrađivanoj dizajnerica Izvorki Jurić, koja je za Baggizmo razvila brand-strategiju i strategiju razvoja proizvoda. Dizajn same torbe potpisuje studio za dizajn – Manufakturist, a kreativnu komunikaciju osmislio je Vanja Blumenšajn (Señor).

  Foto: Mladen Šarić

   

  Baggizmo ergonomican photo Mladen Saric

  Baggizmo nosi se i ispod jakne sakoa photo Mladen Saric

  Baggizmo photo Mladen Saric

  Baggizmo prati prirodni pokret ruke

  Baggizmo prijanja uz tijelo

  Baggizmo tanak i kad je pun photo Mladen Saric

  Bagizmo haklica za vožnju biciklom photo Mladen Saric