Izložba Sunčev sustav @ Tehnički muzej

  Izložba o Sunčevom sustavu otvara se danas u zagrebačkom Tehničkom muzeju: Cilj izložbe je približiti posjetiteljima izgled, odnose veličinu i udaljenosti unutar Sunčevg sustava uz pomoć maketa i slika. Maketa sustava izrađena u mjerilu prati odnose veličina planeta, a slikovna građa prikazuje udaljenosti između planeta. Na taj način vizualni doživljaj olakšava pamćenje informacija.

  TEH MUZ SUNCEV4

  Zanimljivost izložbe je prilagodljivost edukativnog pristupa zbog čega je izložba prikladna različitim uzrastima i interesima: samostalnim posjetiteljima, predškolskim i školskim skupinama, astronomskim društvima…
  Kroz stručno vodstvo posjetitelji će se upoznati s osnovnim astronomskim pojmovima: imenima planeta, redom u Sunčevom sustavu, odnosom veličina i međusobnih udaljenosti. Učenici starijeg školskog uzrasta i oni koji žele saznati više, uz vodstvo će dobiti informacije o uvjetima, temperaturama i silama koje postoje na tim svemirskim tijelima.

   TEH MUZ SUNCEV1

  Izložbu prate i znanstveno-popularna predavanja o temama iz astronomije i astronautike, a održavat će se u kino dvorani i planetariju za vrijeme trajanja izložbe. Predavač je Ante Radonić. Program predavanja dostupan je ovdje.

  TEH MUZ SUNCEV15


  U danima izložbe održat će se i zanimljive edukativne radionice, u trajanju od jednog sata, s interaktivnim pristupom: crtat će se, računat i izrađivati modeli svemirskih tijela koje sudionici nose kući. , prilagoÄ‘enim uzrastu polaznika. Radionice će voditi prof. Vanja Sardelić, iskusna pedagoginja u popularizaciji znanosti. Raspored termina za radionice dostupan je na linku.

  Radno vrijeme izložbe Sunčevi sustav u Tehničkom muzeju u Zagrebu: utorak – petak 9 do 17 sati; subota – nedjelja 9 do 13 sati; ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

  TEH MUZ SUNCEV33