Username *
Password *
Remember Me

Deset hrvatskih gradova svojim stanovnicima i posjetiteljima nudi cjenovno najpovoljniji, najzabavniji, najzdraviji i najzeleniji oblik prijevoza – nextbike sustav javnih bicikala (eng. bike sharing). Prvi sustav javnih bicikala prije tri godine pokrenut je u Zagrebu, a ove godine Zagreb je dobio i prvi car sharing u Hrvatskoj – Spin City. Ove dva moderna i cjenovno iznimno atraktivna načina gradskog prijevoza hrvatskoj metropoli osiguravaju lidersku poziciju u segmentu razvoja održivih oblika mobilnosti u Hrvatskoj.

 zagreb
Nova ponuda za sve građane i posjetitelje grada Zagreba biti će predstavljena u petak 16. rujna na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu od 9:00 – 19:00h, u sklopu početka Europskog tjedna mobilnosti.

Za ostvarenje usluge gradskog prijevoza, Spin City i nextbike nude sve pogodnosti automobila i bicikla u jednom paketu, uz popust na obje usluge, ali i dodatne besplatne minute. Evo kako do automobila i bicikla za samo 99 kuna:
1) Registrirajte se na www.spincity.hr za samo 99 kn, upišite promotivni kod SR6b5a80 i dobit ćete 25 bonus minuta za vožnju i člansku karticu.
2) Registrirajte se nakon toga potpuno besplatno na www.nextbike.hr i dobt ćete 60 minuta besplatne vožnje nextbike biciklima svaki dan tijekom cijele godine!
3) Uzmi što ti treba i vozi!
Svi nextbike korisnici koji se registriraju u Hrvatskoj sustave javnih bicikala mogu koristiti u 10 gradova i općina u Hrvatskoj i više od 100 gradova u svijetu! Sustav već uspješno funkcionira u Zagrebu, Ivanić-Gradu, Slavonskom Brodu, Karlovcu, Gospiću, Brinju, Zadru, Šibeniku, Makarskoj pa čak i na otoku Lastovu. A prvi nextbike sustav u regiji nedavno je pokrenut u Sarajevu gdje je samo dva mjeseca stvoren pravi „biciklistički pokret“ jer je registrirano više od 2000 nextbike korisnika!

Spin City – nova era urbane mobilnosti
Spin City je prva car sharing usluga u Hrvatskoj koja svojim članovima omogućava jednostavan pristup automobilu. Vozilo možeš preuzeti unutar Spin City zone, voziti ga baš koliko ti treba i ostaviti na bilo kojem parkirališnome mjestu unutar zone. Želiš bezbrižan odlazak u kupnju, ili na poslovni sastanak?! Spin City ti osigurava kompletnu uslugu. O parkingu, gorivu, osiguranju i održavanju brine se Spin City. Za razliku od ostalih usluga prijevoza, plaćaš samo onoliko koliko zapravo koristiš uslugu. Samo uskoči i vozi! Spin City ti je na raspolaganju 24/7.

 

 red5 2653202042257885
Foto: Red5 prshots

 

Način korištenja javnih bicikala
Kako biste unajmili bicikl, bit će potrebno obaviti jednostavnu i brzu registraciju u sustav putem web stranice www.nextbike.hr, ekrana osjetljivog na dodir na stanici s biciklima ili putem mobilne aplikacije „nextbike“. Za sva pitanja na raspolaganju je pozivni centar 01 777 6534 svaki radni dan od 06:00 do 22:00 sata te vikendom i blagdanom od 08:00 do 20:00 sati. Plaćanje je moguće putem bilo koje kreditne kartice, Visa Electron debitne kartice, internet bankarstva, općom uplatnicom ili sms-om. Uplatom aktivirate svoj nextbike korisnički račun što će vas stajati svega 79 kuna! Taj iznos ostaje na vašem korisničkom računu kao „kredit“ za unajmljivanje bicikala pri čemu je prvih 30 minuta besplatno svaki dan, a ukoliko dnevno prelazite tih 30 minuta, svaki sljedeći sat račun se umanjuje za 8 kuna po satu. U svim gradovima u Hrvatskoj i svijetu već se u praksi pokazalo kako takvi i slični tarifni modeli osiguravaju cjenovno najpovoljnije rješenje za sve one koji prepoznaju dobrobiti ovakvog načina gradskog prijevoza. U slučaju kvara osigurana je i lokalna servisna služba koja će ujedno brinuti i o optimalnoj raspodjeli bicikala na obje stanice sistemom pravovremene redistribucije bicikala s one stanice na kojoj postoji višak bicikala na druge stanice gdje ih u datom trenutku nedostaje.


 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location