Username *
Password *
Remember Me

- Zahvaljujući korištenju više senzora i LG-evoj tehnologiji deep learning, najnoviji LG-ev robotski usisivač prepoznaje predmete u prostoru i ima specifične reakcije na svakog od njih. Stvaranjem slika sobnih površina, inteligentni usisivač pamti prepreke te ih počinje izbjegavati. Usisivač prepoznaje čak i električne kablove i papuče, čime se izbjegava potreba angažmanom korisnika uslijed zapinjanja predmeta u četkama uređaja. Osim toga, ovaj robotski usisivač prepoznaje razliku između korisnika i, primjerice, stolice pa će osobu ljubazno zamoliti da se pomakne u stranu, dok će oko stolice vješto manevrirati – objavio je danas LG u najavi tehnologije deep learning, odnosno sve više kućanskih aparata koji uče naše navike.

 home-interior-image


Tehnologija deep learning predstavlja sljedeću fazu u evoluciji pametnih uređaja. Pritom je važno kako će se kompanije ponašati prema podacima koji su im povjereni. U LG-u vjerujemo da performanse i praktičnost ne znače da treba žrtvovati sigurnost i privatnost. Ovi koncepti mogu i trebaju opstati istovremeno - Song Dae-Hyun, predsjednik Uprave kompanije LG Electronics i tvrtke Home Appliance & Air Solutions.


Uz ovu LG-evu tehnologiju učenja kućanski aparati bolje razumiju svoje korisnike na temelju prikupljanja i proučavanja podataka o njihovom životnom stilu. Ovaj proces nikad ne završava i usavršava se tijekom vremena što rezultira novim rješenjima za svakodnevne probleme.

LG Robot Vacuum Cleaner
Konačno - robot usisavač.


LG-eva tehnologija deep learning zaslužna je i za veću praktičnost pri korištenju LG-evog pametnog hladnjaka. Ovaj kućanski aparat analizira obrasce uporabe i konzumiranja hrane te tako, na temelju dnevne rutine korisnika, predviđa ponašanje članova obitelji. Primjerice, automatski popunjava ladicu za stvaranje leda na temelju podataka o dobu dana kada je najveća potražnja za hladnim pićima. Istovremeno, tijekom ljeta – kad osjeti da su porasle temperatura i vlažnost – može pokrenuti sustav sterilizacije u 4 faze kako bi produljio trajnost hrane.

Slična tehnologija primjenjuje se i na klima uređajima, perilicama...

 

 LG Air Conditioner

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.