Username *
Password *
Remember Me

LG-evi inženjeri s višegodišnjim iskustvom rada u primjeni robotike kod kućanskih aparata razvili su robotski usisivač HOM-BOT Turbo+, kojeg je Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave Nacionalnog sveučilišta u Seoulu proglasio najnaprednijim robotskim usisivačem s ljudskim karakteristikama. Umjetna inteligencija (AI) koja je u središtu svih današnjih naprednih robota, ima mnoge definicije, a jedna od njih je i sposobnost učenja iz iskustva. Većina današnjih najboljih robotskih usisivača posjeduju sposobnost učenja. Međutim, prema rezultatima Laboratorija za robotiku i inteligentne sustave, ne uče svi robotski usisivači na istoj kognitivnoj razini.

LG HOM BOT Turbo 01 cr


Sveučilište je testiralo robotske usisivače vodećih proizvođača da bi izmjerili njihovu inteligenciju u tri područja percepcije, prosuđivanja i djelovanja te su ih potom svrstavali u tri razine inteligencije. LG-ev robotski usisivač HOM-BOT Turbo+ dobio je najvišu ocjenu te je dosegnuo razinu koja je nazvana "dijete" (druge su "majmun" i "dupin") jer su ispitivači izjednačili sposobnost učenja HOM-BOT Turbo+ robotskog usisivača s djetetom koje ima šest ili sedam godina.


Koristeći tehnike konvolucijskih neuronskih mreža (CNN) LG-evi inženjeri su robotskom usisivaču omogućili da razlikuje čovjeka i psa analizom pohranjenih slikovnih podataka. Najnoviji model LG-evog robotskog usisivača ima ugrađenu LG DeepThinQ tehnologiju koja poboljšava oštrinu percepcije i prosuđivanja, a to su dvije glavne značajke razvijene  umjetne inteligencije. Zbog toga je ovaj najnoviji model dosegnuo „razinu djeteta“ u usporedbi s modelima prije dvije godine koje su bili na „razini majmuna“.

 

LG HOM BOT Turbo 01 cr

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location