Username *
Password *
Remember Me

Ne, nije Data iz Star treka, ali kao da je: data iliti podaci odnosno softver sam je dizajnirao novu kolekciju Nike Advanced Apparel Exploration collection 1.0, računajući što i kako je najbolje za pokret, dinamiku i sport. Naime, Kurt Parker iz kompanije Nike izjavio je kako već godinama skupljaju podatke o kretanju, sportu, udobnosti i pokretu (suradnja sa sportašima), a sada je po prvi puta data processing bez čovjeka proizveo robu od glave do pete. Koja, usput rečeno, izgleda fenomenalno. Pa pa dizajneri!

 

 nike


Capsule kolekcija ima devet komada, a od tehnologija tu je njihov slavni fly-knit tekstil. Naravno. Ova new-age roba pruža zaštitu od vremenskih neprilika, ventilaciju tamo gdje je potrebna, optimalnu temperaturu itd... - Oduvijek smo koristili kombinacije materijala, od samog početka rada na sportskoj odjeći, ovisno o problemu kojeg želimo riješiti – istaknuo je Parker. Za sada ovo je muška kolekcija, dakle očekujemo ženske forme. Ovo je korak naprijed u dizajniranju odjeće, jer tehnologije pružaju niz načina kako modernizirati struku, svijet dizajna i oblikovanja robe.

Iako se radi o pametnoj robi (za npr. trčanje zimi i neke žešće uvjete tijekom hladnih dana...), ovakve komade želimo u svakodnevnoj priči, iznimno su udobni i kvalitetniji, tanki, a ujedno topli i slično... Sportski trendovi koji su osvojili svijet street-stylea utjecali su na modernizaciju pret-a-porter scene, potaknuli unaprijeđenje tekstila kojeg nosimo od jutra do mraka. Ljudi koji se bave vanjskim sportovima i zimi upoznati su s ovakvim kreacijama, no one ne ostaju rezervirane samo za akciju. Na jednostavan način podižu lifestyle na viši nivo.

 

 nikenikenikenikenikenike

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location