App tjedna / My Class Schedule

  Jasno da vam, ako ste roditelj, baš i ne moram napominjati da u ponedjeljak počinje škola. Ne želim uopće zamišljati kakvi sve stresovi u vezi škole postoje, pogotovo ako dijete tek kreće u prvi razred – vi se ne sjećate, a ono ne zna što ga čeka. Da budem bar malo korisna, pretražila sam školske aplikacije.

  Jedva čeka ponedjeljak: Lahorka Cvitković

  my class2


  Nisam baš ludo oduševljena izborom i opcijama, ali ipak se nađe poneka korisna. Na primjer, My class schedule koju mogu koristiti klinci, ali i oni malo stariji, srednjoškolci i studenti – dosta studenata joj je dalo prilično dobre ocjene. Normalno, aplikaciju je osmislio (a tko će drugi) Nijemac i ima više od pola milijuna preuzimanja, što sam joj uzela kao ok referencu u odnosu na puno manje korištene aplikacije u Google Play Storeu. Nijemac ipak nije bio Nijemac do kraja pa je napravio aplikaciju samo za Android – za iOS postoji (čini mi se) vrlo slična aplikacija Class timetable, a za Windows Phone My Class timetable.

  my class3


  Početak korištenja My Class Schedulea zahtjeva malo posla jer trebate upisati predmete i termine predavanja. Jasno, ako se raspored ponavlja iz tjedna u tjedan, bit će dovoljno da odaberete učestalost kao svaki tjedan da bi se sat iz matematike pojavio, na primjer, i idući ponedjeljak. Kad upisujete predmet, možete upisati i u kojoj je učionici, što je za klince do 4. osnovne vjerojatno besmisleno, ali za studente već ima svrhu. Nije obavezno, ali ako želite možete dodati i ime i prezime te kontakt profesora, a za svaki predmet birate i boju u kojoj će se prikazivati u rasporedu.

  my class1


  Uz raspored sati, mogu se upisivati i domaće zadaće i ispiti te postavljati podsjetnici. Mogu se dodavati i ocjene pa će aplikacija na temelju upisanih ocjena računati prosječnu ocjenu – možda se sad čini nepotrebno, ali na polugodištu... U postavkama aplikacije može se postaviti i da se telefon automatski utiša kada započne (upisani) sat. I, naravno, najkorisnija stvar za sve roditelje: raspored se može i podijeliti, čak se nudi i izbor između manjih i većih formata. Dječjem muljanju je odzvonilo (ako raspored preuzmete od učiteljice i prepišete sami).

  my class4my class5my class6my class7my class8