APP tjedna / Croatia Reads

  Hrvatska je postala Zona Besplatnog Čitanja, kao prva takva u svijetu: kad skinete Croatia Reads aplikaciju (Android i iOS) dostupno vam je čak 100.000 knjiga besplatno, na raznim jezicima, na svim lokacijama. Projekt FREZ (Free Reading Zones) je prvi put predstavljen početkom jeseni kada je Café Velvet u Zagrebu postao prva Zona Besplatnog Čitanja u Hrvatskoj.

   books

  - Ovo je potpuna demokratizacija pisane riječi kakvu do sada nismo vidjeli - izjavila je Mirela Rončević, voditeljica projekta. - Stvorili smo krug u kojem svi imamo korist, a pritom poklonili znanje ljudima bez obzira na njihovu lokaciju i kupovnu moć. Sponzori podržavaju plemenitu misiju koja je jednako vezana za kulturu kao i obrazovanje i turizam i pomažu da se znanje širi posvuda i na taj način oplemenjuju društvo. Izdavači, i s njima autori, su plaćeni za pročitano (zahvaljujući podršci sponzora), a ljudima diljem Hrvatske je pisana riječ na dohvat ruke - .
  Croatia Reads aplikacija, kao i cijela inicijativa pod istim imenom, je ujedno bonus za obrazovanje jer se studentima otvaraju novi vidici i pruža otvoren pristup znanju i knjigama koje njihove lokalne knjižnice nisu u mogućnosti kupovati. Podržava se i širenje digitalne pismenosti koja je ključan dio njihove sadašnjosti i budućnosti.
  Kolekcija u aplikaciji, koja neprestano raste, sadrži i turističke vodiče o Hrvatskoj te knjige na brojnim jezicima, beletristiku, publicistiku, pop fiction, duhovne teme, kuharice, znanost, tehnologiju...

   Hi rez Official Image of Croatia Reads initiative