App tjedna / Headspace za relax

  Osjećate li se psihički i fizički umorno? Petak, odnosno kraj radnog tjedna je idealan termin da počnete svakodnevno izdvajati 10 minuta za sebe i za „mentalnu gimnastiku“. Headspace je aplikacija za iPhone i Android telefone čiji je suosnivač Andy Puddicombe, bivši budistički svećenik koji želi približiti meditaciju svima. Njegove 10-minutne meditacije su vrlo opuštenog stila, a ponekad ih začini i nekom neobičnom šalom. Pristup mu je toliko neposredan i jednostavan da ga je The New York Times proglasio Jamiejem Oliverom u svijetu meditacije. Naučit ćete osnove meditacije poput pravilnog disanja i držanja te vraćanja pažnje nemirnog uma i misli koje lutaju na sadašnji trenutak. Uz to, koristit ćete istu aplikaciju kao i poznata glumica Emma Watson, odnosno Hermione iz Harryja Pottera.

  Opušta se: Lahorka Cvitković

  HEADSPACE AP TJEDNA4

  Počinjete s besplatnim Take10 programom – već iz naziva proizlazi da dnevno trebate izdvojiti samo 10 minuta svog vremena, a program traje 10 dana. Meni osobno je idealno taman negdje prije nego što se počnem spremati za spavanje jer me super opušta. Prema stručnjacima, to baš nije najbolja varijanta jer obično savjetuju da se meditira rano ujutro, kada je okruženje tiho i mirno. Dodatno navode da se nikako ne meditira u ležećem položaju jer je moguće da zaspete ili padnete u polusan, što nije poanta meditacije. Prije meditacije se također dobro istuširati ili okupati. Kad ste se pripremili, udobno sjednite i pokrenite prvu vođenu meditaciju.

  Putem aplikacije možete pratiti svoj napredak, a ako budete redovni, od aplikacije ćete dobivati i neke bonuse. Možete pratiti i kako napreduju vaši prijatelji te namjestiti podsjetnik koji će vas svaki dan upozoriti da je vrijeme da malo pustite „mozak na pašu“.

  HEADSPACE AP TJEDNA3

  Ako vam se aplikacija svidi, možete se pretplatiti da dobijete pristup stotinama vođenih meditacija koje traju od dvije minute do sat vremena. Također se može birati meditacija ovisno o području koje vas najviše muči pa se, na primjer, možete odlučiti za meditaciju koja će poboljšati vaš učinak na poslu, odnose ili zdravlje. Uživajte u opuštanju! Ommmm...

  HEADSPACE AP TJEDNA1HEADSPACE AP TJEDNA2HEADSPACE AP TJEDNA7HEADSPACE AP TJEDNA44HEADSPACE AP TJEDNA48