App tjedna / HR turistički navigator

  Još nisam na godišnjem, ali možda vi jeste i upravo tražite dobru konobu u blizini. Hrvatski turistički navigator nema listu baš svih hrvatskih konoba, ali stvarno su se potrudili na jednom mjestu objediniti čitavu hrpu korisnih turističkih informacija.

  Planira put: Lahorka Cvitković

  AP TJEDNA HR NAVIGATOR 1

  Preduvjet da je instalirate je da imate Android telefon jer je nisam pronašla za iPhone i Windows Phone – nije nemoguće da Google ipak griješi pa ako vas zanima provjerite postoji li u app shopu na vašem telefonu. Ne traži nikakve registracije niti logiranja, samo ćete se na početku trebati povezati na Wi-Fi mrežu da učita fotografije. Ne morate ih preuzimati, ali s njima aplikacija puno bolje izgleda, a dobijete i neki prvi dojam o lokaciji koju pregledavate.

  AP TJEDNA HR NAVIGATOR 2

  Kreatori aplikacije kažu da sadrži informacije o više od 2000 turističkih subjekata i raznoraznih događaja te da se neprestano dopunjava novim informacijama – kad sam krenula kopati po sadržaju, bez problema sam im povjerovala. Možda nećete biti presretni oglasima unutar aplikacije, no ipak je besplatna, a i oglasi se prikazuju na par sekundi i brzo nestanu pa se daju  preživjeti.
  Ima par rubrika: Kategorije, Mjesta, Info, Favoriti i Pretraživanje. U Kategorijama ćete pronaći info o Smještaju (od hotela i hostela do pansiona, agroturizma i privatnog smještaja), Hrani i piću, Zabavi i noćnom životu, Hrvatskoj gastronomiji, Putovanju i transportu...

  AP TJEDNA HR NAVIGATOR 3

  Recimo da tražite konobu za ručak – kad otvorite onu koja vas zanima, uz fotografiju, opis, adresu, link na web i cjenik (ako je dostupan na webu) dodan je i broj telefona – jednim klikom na Poziv odmah možete nazvati i rezervirati stol. Sviđa mi se što nema prepisivanja telefonskog broja. Klik na Prikaži na mapi (za to morate biti online) i već ste na putu prema ručku.

  AP TJEDNA HR NAVIGATOR 3

  Ako želite pretraživati ponudu po mjestima, u rubrici Mjesta možete i to - navigator će vam dati i listu trgovina u Trogiru i detaljan opis muzeja grada. Sve što pretražujete možete dodati u Favorite da na jednom mjestu imate podsjetnik za sve što želite vidjeti. Info nudi raspored događanja po danima za pojedine gradove, vremensku prognozu, tečajnu listu, cijene benzina, raspored trajekata, vlakova i autobusa, udaljenosti i cestarine... Uglavnom, sve one informacije koje će vam dobro doći pri planiranju puta. Uživajte na godišnjem!

  AP TJEDNA HR NAVIGATOR 4AP TJEDNA HR NAVIGATOR 6AP TJEDNA HR NAVIGATOR 7AP TJEDNA HR NAVIGATOR 11AP TJEDNA HR NAVIGATOR 12AP TJEDNA HR NAVIGATOR 13AP TJEDNA HR NAVIGATOR 15