App tjedna / My Bar za koktele

  Ljeto jednostavno priziva koktele – koje je bolje doba godine za hrpe leda i alkohola stručno zamaskiranog raznoraznim dodatnim sastojcima? Ovaj vikend shaker u ruke! Aplikacija My Bar (dostupna za Android, iPhone ima InMyBar) super će poslužiti kao virtualni šank.

  Diže čašu: Lahorka Cvitković

  AP TJEDNA MY BAR 8 cr

  Prvo će se pobrinuti da imate sve što vam može zatrebati za miksanje koktela po izboru (jedino to neće i financirati). U rubrici My Bar shelf u startu će vam ponuditi neke sastojke za koje pretpostavlja da ih imate u kući, a vi ćete u rubrici Manage bar shelf dodati svoje (i eventualno maknuti neke koji su ipak egzotični za prosječno hrvatsko kućanstvo, tipa sode).

  AP TJEDNA MY BAR 3 cr

  Zašto se u startu ima smisla baviti administracijom, odnosno popisivanjem zaliha? Zato što kad jednom ažurirate popis sastojaka, u My cocktails odmah imate cijelu listu koktela za koje imate sve što vam treba (ok, prikaže i neke za koje vam fali samo jedna ili dvije stvari) – ostaje vam samo da ih pripremite. Naravno da možete pretražiti i sve recepte za koktele pa skoknuti u najbliži dobro opskrbljeni dućan po 12 godina stari rum ili bocu Curacaa i baciti se na posao kad svoj kućni bar nakrcate raznim egzotičnim alkoholima. U All cocktails svi recepti za koktele su poredani po abecedi, a one za koje vam je sve pri ruci (ili u frižideru) označava plavom bojom.

  AP TJEDNA MY BAR 7

  Fora mi je da već i prije nego što otvorite recept aplikacija prikazuje što vam fali (naravno, ako ste bili štreber koji je na početku ažurirao sastojke koje ima u kući). Svaki koktel koji vam se svidi vjerojatno ne stignete baš isti tren isprobati – označite ga zvjezdicom da bi se smjestio u rubriku Favorite cocktails i bio vam na oku idući put kad odlučite zaposliti shaker. S vremenom, ako vas baš krene, možete smisliti vlastiti koktel i dodati svoj recept na popis… a možete i samo uživati u postojećima. Živjeli!

   

  AP TJEDNA MY BAR 1 crAP TJEDNA MY BAR 2 crAP TJEDNA MY BAR 4 crAP TJEDNA MY BAR 5 crAP TJEDNA MY BAR 6AP TJEDNA MY BAR 9 cr