CES / stižu naočale za smartphone!

  CES konferencija koja se ovih dana održava u Las Vegasu, najavila je novi cool gadget - naočale kojima ćemo moći čitati, komunicirati i konzumirati sadržaj s naših smartphonea, zahvaljujući prepoznavanju pokreta zjenica i treptanja. 

  sony smart eyeglass developer edition crFoto: slashgear


  I dok Google Glass nikako da izađe na slobodno tržište, iako najavljuju masu aplikacija koje ćemo moći koristiti uz te naočale budućnosti, Sony je predstavio slične planove. Radi se o dodatku - tu ćemo malu stvarčicu SmartEyeglass Attach moći staviti na bilo koje naočale, a imat će funkciju spajanja s mobitelom, putem Bluetootha. Naravno, radi se o olakšanoj komunikaciji, naročito dok se krećemo, obavljamo posao, vježbamo, dakle jednosmjerna karta u budućnost koja će postati sadašnjost. Istovremeno je sličan novitet najavila kompanija Six15. Očito - to je smjer razvoja pametnih dodataka kojemu će se okrenuti sve više tehnoloških kompanija.

  - Paralelno s lansiranjem novog softvera Sony Corporation omogućava pristup novim aplikacijama za postojeći prototip, SmartEyeglass Developer Edition, uz novi konceptualni stil, SmartEyeglass Attach! - zaslon s objektivom koji se pričvršćuje na standardne naočale, omogućavajući developerima da kreiraju aplikacije za sport i sportska postignuća - objavio je Sony na CES-u.

   

  Six15 Wearables 2 964x644
  Six15 Wearables


  Six15 naočale spajat će se na smartphone također preko Bluetootha, sličnog su dizajna kao GG, te imaju ugrađenu mikro kameru i leću: putem ovih naočala moći ćemo pročitati poruku i odgovoriti na nju bez da uzimamo mobitel. Treptanje i pokreti oka daju dosta mogućnosti da bi ovakvi gadgeti funkcionirali. Ruke su slobodne, stoga, pljesnimo za nove IT gadgete!

  Gdje su granice onoga što objaviti online, i brišu li se one polako, ali sigurno, rasprava je koja će se zasigurno uskoro zahuktati na brojnim frontama jer što mi lakše sudjelujemo u stvaranju i konzumiranju Internet sadržaja, to sve skupa postaje - intimnije, odnosno otvorenije.

   

   

   

  google glass shade 01 cr
  Google Glass - ne zna se kad dolaze u slobodnu prodaju, a drugi ih sustižu...