Durex istraživanje / gadgeti nisu hot

  Novo Durexovo istraživanje proučava navike parova i njihova velika očekivanja u seksu te utjecaj gadgeta na ljubavni život tijekom putovanja. Istraživanje ujedno slijedi znanstvenu studiju i društveni eksperiment proveden sa parovima tijekom putovanja. Istraživanje u kojem je sudjelovalo 2000 ispitanika pokazalo je kako čak 52% očekuje bolje seksualno iskustvo dok su na odmoru, dok 60% priznaje kako u stvarnosti dožive razočaranje.

   cuckooland 27833119525899961

  - Rezultat ne čudi ako znamo kako 40% njih nije sklono potaknuti partnera na vođenje ljubavi ako je njihov partner u krevetu i radi nešto na svom telefonu. Nadalje, 41% ispitanika priznalo je kako noći s partnerom na odmoru provode koncentrirajući se svatko na svoj telefon, umjesto jedno na drugo – objavio je Durex.  
  Istraživanje je pokazalo kako “digitalne smetnje” na odmoru negativno utječu na naše ljubavne veze. Više od četvrtine ispitanih tako je reklo kako pregledavanje telefona na odmoru uzrokuje svađe s partnerom. Od toga 59% kaže kako njihov partner provodi previše vremena na pametnim uređajima, a više od polovice njih smatra kako čitava veza pati zbog toga - 72 ispitanika su priznala kako koriste telefone tijekom seksa!

   georgehome 802471442288301

  Uz ove podatke, istraživanje je omogućilo dragocjen uvid u razlike između različitih dobnih skupina ispitanika. Čak petina ispitanih priznala je kako telefon i tablet onemogućuju njihov seksualni život na odmoru, a taj broj se povećao na trećinu kad je riječ o ljudima do 35 godina starosti – tj. onih koji su odrasli sa svom tom tehnologijom. Povrh toga, 15% priznaje kako rjeđe vodi ljubav nego prije upravo zbog pojave gadgeta u njihovom životu. Taj broj ponovno raste i iznosi čak trećinu kad su u pitanju ispitanici mlađi od 35 godina.

  Društvene mreže tu igraju osobitu ulogu jer čak 65% objavljuje postove čak tri puta dnevno, a 42% priznaje kako tijekom odmora objavljuju slike posebnih trenutaka rađe nego da provode vrijeme s partnerom. Opuštanje uz bazen ili na plaži je najbolje vrijeme da se isključimo i odmorimo, no gotovo polovica ispitanika priznala je kako koriste svoje pametne uređaje čak i tada – žene prednjače u tome za 27%, u odnosu na muškarce.

   finchatton 207410501503324786

  Ipak, 57% ispitanika priznaje kako bi im partneri više zagolicali maštu kad bi isključili pametne uređaje i usredotočili se na partnera. Kako bi provjerio jesu li ove brojke istinite, Durex je pozvao stvarne parove na putovanje iz snova i sudjelovanje u društvenom eksperimentu. Parovi su podijeljeni na one koji su se odrekli korištenja uređaja tijekom putovanja i one koji su ih mogli zadržati, a sve je zabilježeno budnim okom kamere.
  “Odmori su prije bili vrijeme namijenjeno opuštanju i povezivanju s partnerom”, slaže se Volker Sydow, globalni voditelj branda Durex. “Ipak, ovaj eksperiment je pokazao kako sve veća ovisnost o prenosivoj tehnologiji za potrebe zabave i povezivanja, čak i tijekom odmora, sprečava uživanje u ljubavnim vezama. Durex je zato pozvao parove da se odmore od svojih uređaja dok su na putovanju te da uživaju u svom partneru, a ne telefonu.” 

  Foto: prshots / Finchatton, George home, Cuckooland, Harvey Norman

  georgehome 80247118239923081harveynorman 18739681370568573