ECO_friendly // GOOGLE će razviti protokol za jednostavniju EKOLOŠKU proizvodnju ODJEĆE

  Google je na summitu u Kopenhagenu najavio novi program koji će pomoći proizvođačima odjeće diljem svijeta da smanje potrošnju vode i stupanj zagađenja na okoliš – modna je industrija, naime, veliki zagađivač okoliša, zaslužna je za 20 % otpadnih voda i 10 % svjetske emisije ugljika. Sve to dešava se već u prvom djelu procesa proizvodnje. Zato je Google najavio kako će novi paket podataka i istraživanja biti u cilju boljeg shvaćanja procesa proizvodnje te na koncu uštedu vode i smanjena zagađenja.

  stella mccartney spring 2019 ad campaign the impression 04

  Google je najavio prvu suradnju na projektu sa StellomMcCartney, dizajnericom koja oduvijek zastupa ekološke interese te ne koristi svom dizajnu pravu kožu ni krzno. Ova kolaboracija rezultirat će eko protokolom koji će nakon toga biti u mogućnosti poslužiti svim drugim dizajnerima u njihovoj proizvodnji.

  stella mccartney spring 2019 ad campaign the impression 04


  Naime, dok modna industrija raste i proizvodi sve više, proizvođači ponekad i ne znaju kako smanjiti negativan utjecaj na okoliš, stoga je ovaj korak potreban kako bi se definirali određeni procesi koje brendovi onda na jednostavan način mogu uklopiti u svoje procese. Prva shema bit će napravljena za proizvodnju pamuka i viskoze, koje su najviše u upotrebi.

  stella mccartney spring 2019 ad campaign the impression 04