Heroji novih dimenzija @ Gamescom 2016

  Konferencija Gamescom 2016, koja se održava od 17. do 21. kolovoza 2016. u Kölnu, najveći je događaj u svijetu računalnih i video igara te ove godine okuplja više od 345.000 ljubitelja računalnih igara, predstavnika medija, programera i trgovaca.

  Gamescom-2016-Event-1 cr


  „Heroji u novim dimenzijama“, odnosno „Heroes in new dimensions“ tema je ovogodišnje konferencije u skladu s kojom tvrtka Samsung u svojim izložbenim prostorima gamerima nudi uvid u budućnost virtualnog natjecanja. Ove je godine naglasak na zakrivljenom 24-inčnom monitoru oznake GFG70, koji objedinjuje kristalno jasnu kvalitetu slike s mnogobrojnim značajkama namijenjenim strastvenim igračima, rečeno je prilikom predstavljanja.


  – S obzirom na to da programeri prilikom stvaranja novih naslova sve više uključuju napredne značajke, strastveni igrači video igara trebaju visokokvalitetne ekrane koji će im dodatno pojačati dojam tih poboljšanja i omogućiti im da se osjećaju kao da su i sami dio igre – izjavio je Seog-gi Kim, viši potpredsjednik odjela vizualnih zaslona tvrtke Samsung Electronics i dodao – Model CFG70 predstavlja najnoviju evoluciju naše pionirske tehnologije gaming monitora i dodaje vrhunsku izvedbu i realistično iskustvo igranja računalnih igara - .

  Uz zakrivljenost od 1800R (što ukazuje na radijus zakrivljenosti od 1800 mm) i ujednačeni široki kut gledanja od 178 stupnjeva, CFG70 monitor obavija igrača čitavim zaslonom i oživljava do sada skrivene boje i detalje. Integrirano LED osvjetljenje nadopunjuje unaprijeđen prikaz slike, dodatno pojačavajući uranjanje igrača u igru.
  Model CFG70 je prvi monitor u industriji koji nudi vrijeme odziva za pokretne slike od jedne milisekunde, omogućavajući dosljedan prikaz u stvarnom vremenu preko cijelog ekrana. Frekvencija osvježavanja zaslona od 144 Hz dodatno pogoduje jednostavnim prijelazima tijekom igranja igre.

  CFG70 2 1 cr


  Kako bi dodatno pojednostavila iskustvo upravljanja igrom, tvrtka Samsung je monitor CFG70 opremila tzv. Gaming UX sučeljem. Tijekom igranja igrači mogu prilagođavati sve ključne postavke zaslona, pomoću jednostavne kontrolne ploče, bilo da je riječ o vremenu odziva ili frekvenciji osvježavanja zaslona. Niz jednostavnih, lako dostupnih prečaca smještenih na prednjoj i stražnjoj strani monitora, gamerima pruža dodatne mogućnosti podešavanja najčešćih postavki tijekom igre.
  Ovaj posljednji zakrivljeni monitor dodatno je poboljšan kako bi smanjio zamaranje vida i omogućio duže igranje. Funkcija protiv treperenja zakrivljenog monitora CFG70 sprječava nedosljednosti u prikazu, a značajka Eye Saver Mode štiti oči korisnika od štetnog isijavanja plavog svjetla. Ugrađena AMD FreeSync tehnologija preko HDMI priključka sinkronizira učestalost osvježavanja ekrana s AMD grafičkom karticom, kako bi dodatno smanjila ulaznu latenciju, zastajkivanje i kašnjenje prikaza, te stvorila dosljednu sliku.

   

  CFG70 3 1 crGamescom-2016-Event-6