IGRE SU POPUT DROGE // igra FORTNITE je napravljena da klinci budu ovisni o njoj, tvrde roditelji koji tuže EPIC GAMES

    Dvije obitelji iz Quebeca tuže firmu Epic Games, tvrdeći da igra Fortnite stvara ovisnost poput one o drogi. "Žrtve" su sinovi od 10 i 15 godina. Osim toga, u tužbi tvrde da je sve pomno isplanirano: – Kompanija Epic Games niz je godina angažirala psihologe i do detalja prostudirala kako napraviti igru koja izaziva ovisnost. Namjerno su na tržište stavili igru koja ciljano privlači djecu i stvara ih ovisnima – izjavila je odvjetnica Alessandra Esposito Chartrand za CBC. Roditelji tvrde daje igra Fortnite opasna poput kokaina.

    fortnite cr


    Obitelji dječaka koji su postali ovisni tvrde da, kad im se skrati vrijeme boravka pred kompjuterom, pokazuju znakove bijesa te da su ubrzo počeli pokazivati znakove ovisnosti o igri.
    U tužbi se također navodi da se neka djeca prestanu prati, prestanu izlaziti i družiti se te danima uglavnom sjede pred kompjuterom igrajući Fortnite.

    Znamo da je i uloga roditelja da spriječi da dijete satima sjedi pred igricom, no činjenica je i da su te igre tako postavljene da dijete ubrzo postane ovisno, odnosno sve je posloženo na način da želimo više i više. Tako je i kod malih igrica poput Hay Daya i Candy Crush Sage, a kamoli u Fortniteu. I odrasli se lako navuku na igre, a kamoli djeca!