Novi gadgeti / Samsung Gear Fit2 i Gear IconX

  Napredni gadgeti za aktivnu ekipu, ali i onu koja to želi postati, polagano ali sigurno i kod nas postaju hit – jučer je Samsung na zagrebačkom Jarunu predstavio Gear Fit2 sportsku narukvicu i Gear IconX bežične slušalice.

  4 Samsung Gear Fit2 Gear IconX

  Gear Fit2 pametna narukvica ima ugrađen GPS i senzor otkucaja srca, koji nude precizno mjerenje i praćenje rutine vježbanja, uz trenutne povratne informacije o tijeku vježbanja.
  Gear IconX bežične slušalice također mogu pratiti tijek vježbanja i korisnika obavještavaju o tijeku trčanja. Oba uređaja osmišljena su kako bi ih mogle koristiti osobe različitih razina kondicije, bilo da treniraju za maraton ili idu u svakodnevnu šetnju.

  Samsung Gear Fit2 cr


  Gear Fit2 ima ergonomsko tanko kućište, a za prikaz informacija zadužen je Super AMOLED zaslon visoke razlučivosti. Osim praćenja tijeka vježbanja može prikazati i obavijesti, poruke i drugi sadržaj s pametnog telefona. Ugrađen GPS i senzor otkucaja srca prati funkcionalnost automatskog praćenja aktivnosti, tako da uređaj sam može prepoznati trči li korisnik, hoda, vozi bicikl, koristi trenažer za veslanje ili eliptični trenažer. Uređaj omogućava jednostavnu komunikaciju i razmjenu fitness podataka sa S Health te „Step Goal Challenge“ aplikacijom. Samostalan reproduktor glazbe omogućava korisnicima uživanje u glazbi, bez potrebe za mobilnim telefonom.

  1 Samsung Gear Fit2 Gear IconX cr
  Girly Fitness blogerice, Ana i Marija Mataić, kroz niz su laganih vježbi demostrirale značajke uređaja


  Gear IconX su lagane i udobne bežične slušalice koje u prodajnom paketu sadrže čepiće za uši različitih veličina, kao i silikonske leptire koji omogućavaju čvrsto sjedanje u ušnu školjku. Same slušalice automatski se aktiviraju kada ih korisnik postavi u ušni kanal, a omogućavaju praćenje fitness aktivnosti uključujući udaljenost, brzinu, trajanje, otkucaje srca te utrošak kalorija, uz povezivanje s aplikacijom S Health. Značajka Voice Guide nudi trenutne glasovne informacije o tijeku vježbanja, a slušalice također mogu reproducirati glazbu samostalno, bez uparenog mobilnog telefona.
  Samsung Gear Fit2 bit će dostupan u dvije veličine, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1599 kuna, a na policama hrvatskih distributera i mobilnih operatera dostupan je već danas. Gear IconX na tržištu se očekuje početkom srpnja, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1799 kuna.

   

  3 Samsung Gear Fit2 Gear IconXSamsung Gear IconX cr5 Samsung Gear Fit2 Gear IconX6 Samsung Gear Fit2 Gear IconX