Sony World Photo Awards / kategorija za smartphone!

  World Photography Organisation danas u sklopu natjecanja 2015 Sony World Photography Awards predstavlja novu nagradu posvećenu mobilnoj fotografiji. Svi autori, bez obzira na razinu stručnosti i znanja, imaju mjesec dana vremena da prijave svoju najbolju fotografiju na temu - od života ćete dobiti upravo onoliko koliko uložite - . Zanemarite očito i prepoznajte inspiraciju svuda oko sebe. Otkrijte neke nove izvanredne perspektive koristeći svoj smartphone za drukčiji pogled na svijet kroz drugačiji objektiv. Rok za prijavu fotografije kreće od 27. siječnja. Prijave su besplatne na www.worldphoto.org te moraju biti podnesene do posljednjeg dana prijava, odnosno do 27. veljače.  

  Sony Mobile campaign stills 3


  Lista onih koji su ušli u uži izbor bit će objavljena na stranici World Photography Organisation, www.worldphoto.org, a pobjednik će biti odabran online glasovima posjetitelja web stranice. Može se glasati od 10. do 17. ožujka 2015.
  Autor pobjedničke fotografije osvojit će put u London da bi mogao prisustvovati Sony World Photography Awards gala ceremoniji 23. travnja, gdje će mu biti uručen Sony Mobile paket proizvoda, uključujući Xperia smartphone i tablet.

   

  04 Xperia Z1s Tabletop


  20 najboljih fotografija ući će u uži izbor prema ocjenama žirija u sljedećem sastavu:
  •    Anna Dickson, direktorica fotografije, Huffington Post, SAD
  •    Chris Hudson, Umjetnički direktor grupacije National Geographic Traveller, Velika Britanija
  •    Anthony Lepinay, fotograf i kreativni direktor, Francuska
  •    Alvin Soon, pomoćnik urednika, HWM i HardwareZone.com, Singapur
  •    Evgeny Tchebotarev, CPO i suosnivač, 500px, Kanada.

  Najnovija tehnologija unutar kamera mobilnih telefona nudi sve veće mogućnosti i dostupnost za fotografe. Moguće je zabilježiti bilo koji trenutak u svakoj prilici ili na bilo kojem mjestu te svatko tko ima smartphone može vizualno dokumentirati svakodnevni život. Nagradna kategorija mobilni telefon u sklopu 2015 Sony World Photography Awards prepoznala je tu novu vrstu kreativne slobode i činjenicu da je fotografiranje mobilnim telefonima doprinijelo redefiniciji načina na koji fotografi pristupaju umjetnosti fotografiranja.

   

   

  Sony Mobile campaign stills 4