STARCK i Olivet / smartphone budućnosti

  On djeluje fragilno, tanašan je i aerodinamičan – upoznajte koncept novog ALO smartphonea koji potpisuju slavni produkt dizajneri Philippe Starck i Jerome Olivet. Projekt podrazumijeva vrijeme kad će glasovna kontrola i hologrami postati naša svakodnevica.

   smart1


  Alo Smartphone pruža sve opcije glasovne kontrole – poruka, mailova, poziva, sluša diktiranje teksta, a umjesto zaslona osjetljivog na dodir, tu je mogućnost projiciranja holograma. U potpunosti ga kontroliramo glasovnim naredbama.


  Kamera se ponaša poput oka – među ostalom prepoznaje lice korisnika. S njime ujedno možete poslati 3D hologram filma ili poruke. Njegova prozirna površina emitira vibracije ili komunicira proizvodnjom topline, ovisno o aktivnosti. Njegova se površina sama popravlja ako se ošteti. Također, ovo je pravi primjer umjetne inteligencije – Jerome Olivet.


  Mislite li da je ovo previše? Da, odmak od današnjim smartphonea je drastičan, no slični uređaji, koji se baziraju na glasovnom komuniciranju s korisnikom, sve su prisutniji u našim domovima – na primjer Amazon Echo ili Google Home.

   

   smart1smart1smart1smart1smart1