TECH_mania // gadget i za praćenje menstrualnog CIKLUSA

  Garmin predstavlja praćenje menstrualnog ciklusa, pomažući ženama da povežu svoju trenutnu fazu ciklusa, fizičke i emocionalne simptome te sveukupno stanje. Kroz Garmin Connect aplikaciju, korisnice mogu unijeti svoje cikluse i simptome te zauzvrat dobiti predviđanja za cikluse i plodne dane. Tijekom mjeseca, korisnice će dobiti edukativni sadržaj na teme kao što su specifična prehrana i treniranje za trenutnu fazu njihovog ciklusa.

  MCT Watch and Phone

  “Garmin je iskoristio našu fitness ekspertizu za sadržaj koji omogućuje aktivnim ženama kako bi pratile svoje cikluse na istom mjestu na kojem su pratile podatke zadnjeg trčanja,’’ rekla je Susan Lyman, potpredsjednica globalnog potrošačkog marketinga u Garminu. - Praćenje ciklusa napravljeno je za žene od žena u Garminu – od inženjerki do voditeljica projekata, pa sve do marketinških timova. Na taj način možemo jamčiti da autentično dostavljamo ženama sve što one zaista žele i trebaju.’’

  MCT Watch and Phone 

  Praćenje ciklusa može se prilagoditi s obzirom na to je li ciklus redovit, neredovit ili je pak riječ o prijelazu u menopauzu. Korisnice mogu pratiti dnevne fizičke i emocionalne simptome ili čak dodati svoje bilješke.

  Osvještava žene o promjenama kod spavanja, raspoloženju, apetitu, fizičkoj spremnosti i slično. S bilježenjem redovnih simptoma, žene mogu početi predviđati kako će se osjećati u određenom trenutku ciklusa u slučaju da žele prilagoditi svoju prehranu ili aktivnosti. Korisnice Connect IQ kompatibilnih uređaja također imaju opciju dobivanja informacija o praćenju ciklusa i diskretan podsjetnik na vrijeme.

  “Važan dio zdravlja je praćenje mjesečnih menstrualnih ciklusa,’’ kaže dr. Courtney Marsh, direktorica odjela za reproduktivnu enokrilogiju na Sveučilištu Kansas Health System. “Kada redovito pratite menstruaciju, možete detektirati netipične medicinske probleme o kojima možete kontaktirati svog liječnika. Također, skupljanje informacija o menstrualnom ciklusu može vam dati uvid u vaše emocije, prehranu i vježbanje.’’

   MCT Watch and Phone