TECH_mania // Garmin predstavio 5 SMART satova za ljubitelje ADRENALINA

  Garmin je povodom 30. obljetnice brenda predstavio MARQ kolekciju smart satova, u rezidenciji veleposlanika Sjedinjenih Američih Država, Roberta Kohorsta.
  Satovi su opremljeni uvijek uključenim zaslonom čitljivim na suncu, GPS-om i naprednim senzorima poput mjerenja pulsa i zasićenosti krvi kisikom na zapešću koji omogućuju praćenje širokog raspona sportskih aktivnosti, poput trčanja, biciklizma, plivanja i skijanja.

  Sony DSC8579
  Veleposlanik SAD-a Robert Kohorst i moderatorica eventa Manuela Šola

   

  MARQ Aviator, MARQ Driver, MARQ Captain, MARQ Expedition i MARQ Athlete novi su genijalci u svijetu smart satova!

  MARQ Athlete
  Okvir prikazuje ono što je najvažnije sportašu, V02 max i skalu vremena oporavka, sve vidljivo jednim pogledom na zapešće. Osim toga, MARQ Athlete sadrži naprednu dinamiku trčanja za daljnje praćenje statistike vježbanja, mjerenje napretka i podešavanje kondicije. Sa senzorima za razne biometrije, sportaši mogu dobiti dodatne uvide u performanse svog tijela. MARQ Athlete predstavlja savršen skup alata za svako natjecanje i njeguje pobjednički stav kao životni stil.

  Sony DSC8579

  MARQ Aviator
  Kombinacija brušenog titana i poliranog crnog keramičkog GMT okvira daje MARQ Aviatoru vrlo klasičan stil. GMT-okvir pruža pilotima brzi pristup GMT-vremenu, uz dvije dodatne vremenske zone označene lokalnim šiframa zračne luke na zaslonu sata. MARQ Aviator također dolazi s namjenskim zrakoplovnim funkcijama, uključujući karte s detaljima zračne luke i naprednim sigurnosnim značajkama kao što su Direct-To-Navigation, Nexrad Weather Radar, globalna baza zračnih luka i Garmin integracija kokpita.

  MARQ Driver
  S više od 250 poznatih učitanih trkaćih staza diljem svijeta, MARQ Driver je izgrađen za ljubitelje automobila. Na trkalištu otkriva pravu prirodu zahvaljujući automatiziranom mjerenju vremena odvoženih krugova, automatskom razdvajanju krugova, delta vremenu uživo te funkciji Track Timer. Track Timer omogućuje vlasniku praćenje vremena automobila izravno s trkaće staze, automatski izračunava prosječnu brzinu automobila i označava je na skali tahimetra okvira, kako bi doživljaj izvedbe na trkaćoj stazi bio potpun.

  Sony DSC8579

  MARQ Captain
  Za one koji vrijeme provode na vodi, MARQ Captain dolazi u bogatim nautičkim bojama, plavim keramičkim regatnim okvirom i zadivljujućim inovativnim najlonskim remenom. Tkani na jugu Francuske s razrađenim žakardskim tkanjem, omogućuju spajanje tri plava tona u jedinstven živopisni uzorak koji odražava morski karakter ovog sata. Remen je izrađen za iznimnu izdržljivost u slanom okolišu, a čvrsto tkana pređa je laserski izrezana i učvršćena metalnim držačima za moderan i elegantan izgled. MARQ Captain je od iznimne pomoći na palubi s inovativnim funkcijama za jedrenje koje donose prevagu tijekom regate; virtualna startna linija, preostalo vrijeme do početka utrke i pomoć pri okretu uz vjetar. Na zaslonu sata se prikazuje trenutna brzina vjetra, temperatura i informacije o plimi u matičnoj luci, olakšavajući nautičaru odlučiti jesu li uvjeti pogodni za provesti dan na vodi.

  MARQ Expedition
  Inspiriran povijesnim instrumentima za ekspedicije, MARQ Expedition sadrži okvir s kompasom u 360°, analogne barometarske vage na zaslonu sata i talijanski vacchetta zatamnjeni kožni remen. Čvrsta traka je utisnuta na poleđini kako bi od prvog trenutka omogućila gipkost i udobnost. Voskom zapunjen šav štiti nit od vlage, čime se sprječava trošenje tijekom vremena. Izrađen posebno za moderne istraživače, MARQ Expedition sadrži TOPO karte, ugrađeni altimetar, barometar i kompas koji se automatski kalibriraju. Kompatibilan je sa satelitskim komunikatorom inReach Mini3. Bežična povezivost između jedinica omogućuje vlasniku daljinsko upravljanje inReach Mini uređajem za slanje i primanje poruka s bilo kojeg mjesta na svijetu pomoću ovog sata. Ekspedicija kao novi načina rada omogućuje avanturistima sigurnost uz praćenje od nekoliko tjedana, gdje god ih njihov put odvede.

   Sony DSC8579

  MARQ Athlete ambasador - Veronika Jurišić, članica hrvatske ultra-maraton reprezentacije koja je zadnjih 5 godina među 3 najbolje u svijetu.

  Sony DSC8579
  MARQ Aviator ambasador -  Hrvoje Bušić, bivši vojni pilot, sadašnji pilot Croatia Airlinesa, a inače i proizvođač hrvatskog hit gina Old Pilots.