TECH_mania // kad televizor postane ART predmet

  Lijepa slika na zidu, neopterećena suvišnim sadržajem, svjetlom i bukom zapravo je televizor – art-projekt The Frame, u kojemu TV postaje nosač umjetničkih djela iz galerije Saatchi i španjolskog muzeja Prado, predstavili su na berlinskom sajmu IFA, Samsung, umjetnica Inga Sempé i nizozemski dizajneri Scholten & Baijings te brend Sempe. U timu je bio i poznati tehnološki dizajner Yves Behar. – Prije četiri godine rekli smo ekipi iz Samsunga – izjavili su Scholten & Baijings - televizor je ružna crna rupa kad je ugašen, idemo to promijeniti. Zato mi nemamo doma televizor, ne želimo imati crnu rupu nasred sobe, već imamo samo projektor - .

   

   samsung


  Dizajneri čiji je pogled na televizor korak naprijed, proizveli su art-proizvod koji ima svoju funkciju i kad je ugašen, te se slikom uklapa u interijer. Ima smisla – to je onaj moment kad telka radi nizašto, nitko je ne gleda, već je upaljena reda radi. I zapravo samo smeta i ometa.


  Zanimljiva je i varijanta u kojoj televizor nestane u dekoru kad se ne koristi, predlaže Yves Behar. Naime, boje je zida ili neke druge pozadine. Ovo je novo poglavlje u dizajnu zida i interijera, u kojemu se televizor postavlja kao inventivan i multipraktičan objekt, umjesto da na njemu samo gledamo serije, filmove i – reklame. Divan način kako oplemeniti prostor i unijeti u njega svoj potpis, po želji!

   

   samsungsamsungsamsung