TECHMANIA / A.I. ćemo upoznati 2029.

  Mnogi futurolozi predviđaju kad će A.I. iliti umjetna inteligencija stići na razinu čovjeka - jedan od njih je Ray Kurzweil koji je na ovu temu napisao već pet knjiga. Za Time magazine izjavio je: - iako mnogi misle da je to daleka budućnost, ja vjerujem da ćemo robota ljudske inteligencije proizvesti do 2029. godine. Već koristimo ovu tehnologiju na poljima obrazovanja, medicine, edukacije... no to je i dalje u razvoju i nije dosegnulo svoj stvarni potencijal - . Kad se to desi, veli on, društvo će se promijeniti drastično.

  top-10-robots


  Predviđanja i bojazni nekih drugih futurologa, da bi umjetna inteligencija mogla preuzeti svijet, Kurzweil komentira: - već smo stvorili stvari koje bi potencijalno mogle uništiti svijet, poput nuklearne energije i biotehnoloških projekata, a i dalje smo ovdje, štoviše, živimo u najmirnije doba otkad je čovječanstva - . Umjesto da na ovu situaciju gledamo kao na potencijalno opasnu, trebamo se, veli on, orijentirati na činjenicu da A.I. može unaprijediti društvo u cjelini. Uostalom, već smo postali društvo ovisno o tehnologiji, od jutra do mraka.
  Razvoj ove tehnologije može pružiti bolje informacije i solucije za pojedinca, na siguran način. Kurzweil trenutno surađuje s kompanijom Google kako bi svoje proizvode učinili što više inteligentnijim, naučili ih razmišljati humano, poput čovjeka.

   

  ai-artificial-intelligence-51fe63cae1149

  Scena iz legendarnog filma A.I.

  ai artificial intelligence ver5 xlg

  best-movie-quotes-oscars-2014-best-picture-nominees-her
  U filmu Her Theodore (Joaquin Phoenix) zaljubi se u operativni sistem Samanthu, kojoj glas daje Scarlett Johannson

  surogat movie
  Film Surogat - ljudi su kod kuće u sjedalicama, a sav život žive njihovi mladoliki klonovi

  surogat movie2Surrogates 2-400x302