TECHMANIA // Google AI Assistant postaje sve bolji, naručuje i KOD FRIZERA!

  Google bilježi naš govor dok pričamo, uči iz našeg razgovora, jer kad velimo OK, Google i naredimo mu da nam nešto pretraži, nismo samo mi ti koji imamo koristi. On, naime, za to vrijeme uči i pamti te njegova AI postaje sve bolja. Štoviše, neki je dan Google AI naručio nekog lika kod frizera, pričao je (naravno, preko telefona) sa čovjekom u salonu, bez zastajkivanja i točno dogovorio termin. Čak je ubacio i specifično ljudski hm, mmm par puta – objavljeno je na Google I/O konferenciji developera, nedavno održanoj u Kaliforniji. Opciji je ime Google Duplex.

  300 robot affinity body600
  Tko te naručio kod frizera? - Pa John Legend, naravno!

  Naravno da je glas samog asistenta odnosno AI-a također sve uvjerljiviji, robotske nijanse u tonu polako nestaju, jer... da, oponaša nas i to radi sve bolje. Sve ovo zvuči poput neke scene iz futurističkog filma, ali već je 2018. i mnogi su nam do sada predviđali leteće aute. A mi se još uvijek koturamo na skupi benzin.

  Vratimo se asistentu - naravno da ćemo moći birati glas koji nam se obraća, odnosno kojemu se obraćamo, mi biramo Johna Legenda! Da, stvarno, i on će biti u opciji. – Još uvijek razvijamo tehnologiju, uskoro ide nekoliko velikih testiranja i eksperimenata, najavio je CEO Sundar Pichai. Google je na istoj konferenciji predstavio i opciju Smart Compose koja umjesto nas piše mailove. Najavljeno je i da Google AI sada, uz pomoć sposobnosti prepoznavanja lica, može bojati crno-bijele fotke. Pa taj će asistent zapravo raditi apsolutno sve. 

  300 robot affinity body600