TECHmania / kućni HUB robot

  Stiže super-napredan kućni ljubimac – riječ je o simpa robotu koji sve zna, može komunicirati s nama, zabavljati klince... Naime, LG Hub Robot osigurava novu razinu koncepta pametne kuće: povezan s ostalim pametnim uređajima u domu, robot koristi Amazonovu tehnologiju za prepoznavanje glasa Alexa kako bi izvršio zadatke poput uključivanja ili isključivanja klima-uređaja ili promijenio opcije na sušilici rublja pomoću jednostavnih glasovnih naredbi.

   LG Hub Robot 02 cr

  Hub Robot opremljen je interaktivnim zaslonom koji pruža razne informacije poput slika unutrašnjosti hladnjaka ili glasovnih uputa za pripremu određenih jela. Nudi i dodatne opcije kao što su mogućnost reprodukcije glazbe, postavljanja alarma, kreiranja podsjetnika te pružanja informacija o vremenskim prilikama i stanju na cestama.

   

  LG Hub Robot 03 cr


  Hub Robot može koristiti cijela obitelj na različite načine. Može se kretati i njihati na mjestu te pokazati razne emocije mijenjajući lice na svom zaslonu. Robot je dizajniran tako da odgovara korisnicima govorom tijela kao što je klimanje glavom u slučaju jednostavnih pitanja te je uvijek upoznat s aktivnostima u domu, poput odlaska člana obitelji, ulaska u kuću i odlaska na spavanje. Također, ima mogućnost razlikovanja osoba unutar obitelji pomoću svoje kamere te se može programirati kako bi svakog člana obitelji pozdravio na drugačiji način.

  Hub Robot najbolje funkcionira kada je smješten u prostorima gdje obitelj najviše boravi, kao što su dnevna soba ili kuhinja. LG će predstaviti i mini robote koji su idealna dopuna Hub Robotu, a može ih se postaviti u druge sobe unutar doma. Opremljeni zaslonom, ovi mini roboti su proširena ruka Hub Robota i mogu izvršiti većinu njegovih funkcija.