TECHmania / novi styling za ASTRONAUTE

  Kad gledamo omiljene space hitove, uopće im ne zavidimo na odijelu (iako nas sama ideja odlaska u svemir uvijek oduševi), očito je teško i nespretno, no sada astronauti imaju novi styling koji potpisuju SpaceX i Boeing. Imaju ugovor za NASA-u i rokove – ekipu šalju u svemir do 2018. No, objavljeno je da sve ionako kasni tri godine, dugotrajna istraživanja su im pomrsila račune. Rade i letjelice – Space X će imati Dragona, a Boeing CST-100 Starliner. Ključna stvar ovih projekata je i odijelo za novu generaciju svemirskih letača. High-tech kreaciju potpisuju Chris Ferguson, bivši astronaut i direktor programa Boeing Starliner Crew and Mission Systems program i glavni dizajner Shane Jacobs.

  a boeing worker works with boe during a test

  Astronauti su do sada imali to veliko, nespretno i teško odijelo koje je oko vrata imalo masivne obruče. S godinama smo naučili da se toga moramo riješiti, sada je sve pojednostavljeno, sve skupa mnogo je lakše i inovativnije. Do sada je odijelo imalo oko 15, dok novo ima samo 5,4 kilograma. Osim toga mnogo je hladnije, ima posebne dijelove koji puštaju protok zraka. Neusporedivo je udobnije - Chris Ferguson, bivši astronaut i direktor programa Boeing Starliner Crew and Mission Systems.

   

   

  a boeing worker works with boe during a testa boeing worker works with boe during a testa boeing worker works with boe during a testa boeing worker works with boe during a testa boeing worker works with boe during a testa boeing worker works with boe during a testa boeing worker works with boe during a test