TECHmania / taksi bez vozača

  Uber se trudi poslati na cestu aute bez vozača, što je nedavno i testirao u San Franciscu, iako mora još nabaviti dodatne dozvole i srediti programe jer su prošli kroz crveno... no stvar postaje sve ozbiljnija i sklopljen je ugovor s Daimlerom. Oni će isporučiti aute koji voze bez vozača, a Uber će biti njihova platforma.

   uber1


  Automobilske kompanije kao što je Daimler su krucijalne za našu strategiju jer Uber nema iskustva u izradi automobila, stoga smo mi dobri partneri. Kombiniramo našu svjetsku mrežu i vrhunsku auto-proizvodnju Daimlera, kako bi naši putnici što bolje uživali – izjavio je Uberov CED Travis Kalanick.


  Uber je hit i kod nas, no vjerojatno će još dosta vremena proći prije nego ovaj trend stigne u našu državicu. Naime, automobili bez vozača još su uvijek priličan rizik, pošto su testiranja pokazala da za sada to i nije najsretnije rješenje, treba još dosta sređivanja i lickanja softwera, kako bi vožnja bez vozača postala svakodnevica. Do onda zovemo taksi sa vozačem. A onda... jednog lijepog dana kad budemo spremni i na to, u autu će biti više mjesta za nas putnike jer – vozaču ne treba sic.

   

  uber1