WOW instalacija / svemir ima 450 mil. piksela

  Ne možemo skoknuti u svemir, ali ga možemo spustiti na Zemlju – uvjerljivo ga mogu sada doživjeti posjetitelji berlinskog sajma IFA 2016. gdje je LG Electronics postavio tunel s ekranima koji broje čak 450 mil. piksela. Tunel broji visinu od 5, širinu od 7,4 i dužinu od 15 metara.- Ukupno 216 zasebnih 55-inčnih zakrivljenih OLED panela spojili smo u jedinstvenu strukturu od 447.897.600 piksela, gdje se prikazuju scene islandske Aurore Borealis, morskih ekosustava i snimke iz svemira koje oduzimaju dah – objavio je LG.

  OLED Tunnel 2


  Video naziva „From Black to Black“ kreiran je kako bi se naglasila sposobnost prikaza najsitnijih detalja uz pomoć LG-eve OLED tehnologije. U snimkama mogu se vidjeti crni ocean sa svjetlucavim meduzama i gracioznim pokretima kitova, kao i snimke dalekog crnog svemira i polarne svjetlosti na crnom nebu. LG je snimio pokrete islandske polarne svjetlosti koristeći četrnaest 8K kamera kako bi svaki detalj i pokret zabilježio što je moguće preciznije.
  Impresivno zdanje tunela omogućili su ultratanki, lagani i fleksibilni OLED paneli. Zbog svoje savitljivosti mogu se prilagoditi obliku tunela bez gubitka kvalitete slike te na taj način stvoriti spektakularnu digitalnu instalaciju poput ove. Svaki piksel OLED displeja ima mogućnost samostalnog uključivanja i isključivanja, eliminirajući potrebu za pozadinskim osvjetljenjem. OLED televizori imaju sposobnost prikazati pravu crnu boju i beskonačan omjer kontrasta koji donosi živopisne boje i široki kut gledanja.

   


  Snimke podmorskog svijeta i svemira pružaju zapanjujuće okruženje za posjetitelje, stvarajući ugođaj plivanja u oceanu ili lebdjenja na Mliječnoj stazi. Na sajmu IFA 2016 može se vidjeti koliko LG-eva napredna OLED tehnologija može uvjerljivo prikazati scene prirodnih ljepota unutar izložbenog prostora.
   „Ove godine proslavili smo 50 godina otkad je LG proizveo svoj prvi televizor, a ovaj OLED tunel na sajmu IFA 2016 dizajniran je kako bi obilježio tu prekretnicu novom – dolaskom OLED televizora,“ rekao je Brian Kwon, predsjednik kompanije LG Home Entertainment. „Posjetiteljima naše izložbene hale na sajmu IFA 2016 nudimo priliku da iskuse revolucionarnu mogućnost prikaza slike sa savršenom crnom, beskonačnim kontrastom i stvarnim bojama iz bilo kojeg kuta gledanja.“

  OLED Tunnel 1