ZA MORSKE LAVOVE // Phillipe STARCK dizajnirao smart narukvicu koja jednim klikom zove pomoć

    Plivači, surferi, jedriličari i ostali morski lavovi dobili su super gadget – za slučaj da im treba pomoć, a daleko su od obale, trebaju samo kliknuti na smart narukvicu koju je nedavno predstavio maher dizajna, Philippe Starck. Gadgetu je ime jednostavno, Dail, a napravljen je od silikona te ima ugrađen GPS tracker koji bilježi preciznu lokaciju na moru.

    philstarckdial1

    Projekt je od Starcka naručila francuska obalna straža Société Nationale de Sauvetage en Mer (SNSM), kako bi mogli pratiti plivače, surfere, jedriličare... i ostale sportaše na moru te im pružiti adekvatnu pomoć čim im zatreba. Naravno, cilj je bio smanjiti vrijeme koje obalnoj straži treba da lociraju osobu kojoj treba pomoć. Osim toga, treba smanjiti lažne uzbune, kakvih je također svakodnevno.

    Narukvicu također mogu koristiti roditelji kako bi točno znali gdje im je dijete, na plaži i u moru. Dizajn je, naravno, starckovski! Snažna narančasta boja i jednostavnost krase gadget koji je i lijep i efikasan. Osim toga, uočljiva, snažna nijansa ima niz drugih prednosti, kao što je vidljivost u vodi.

     philstarckdial1philstarckdial1philstarckdial1