Username *
Password *
Remember Me

Pigmentacija je osnovna stvar kod odabira boje kose. Svaka osoba ima svoju specifičnu pigmentaciju i vjerujte mi ona nije bez razloga kod svakoga drugačija. Prirodni pigmenti kose i obrva u skladu su s bojom očiju i tena. Prirodni pigment u većini slučajeva sprječava dobivanje boje koja vam zasigurno neće pristajati uz vaš ten i boju očiju, jer priroda uvijek vodi računa o skladu. Ako želite biti bijela i skroz svjetla, a izbjeljivač vam to ne dozvoljava pa prestaje djelovati na bakrenom i zlatnom pigmentu, prihvatite to, ti tonovi vam očito pristaju bolje.

 

Predlaže: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

Grace Elizabeth Editorial01

Grace Elizabeth / V Magazine / foto Nicola Formichetti / styling Anna Trevelyan


Isprobajte one nijanse koje vam prirodno pristaju, sigurno će vas ugodno iznenaditi. Svaki savjestan i odgovoran frizer i kolorist poštuje pravila pigmenta i nijanse kose i ne forsira s drugim bojama koje prirodno ne pristaju. Pigment je zakon, prema njemu sugeriramo što je dobar odabir kod koloristike.


Prirodno je uvijek najljepše i samim time dobivamo cjelokupni balans cijeloga lica. Postoje i veliki kontrasti, plavuše postaju crnke ili pak crnke koje ubijaju kosu blajhom da bi bile bijele. Rijetkima pristaje takav kontrast, u svakom slučaju ne djeluje prirodno. Kod takvih postupaka budite svjesni da morate dodatno poraditi na svom tenu, izbijeliti ga ili dodatno potamniti, isto je i s obrvama, uskladite ih s novom kontrastnom bojom. Kad narušite prirodan sklad tonova kose, kože i očiju, morate napraviti neku novu ravnotežu – na primjer malo prilagoditi ten kosi, kako bi se ona uklopila u vaš novi look.

U svakom slučaju, poigrajte se prirodnijim tonovima, onima koji vam pristaju, jer i oni dopuštaju kreativnu igru i divne promjene!

 

Grace Elizabeth Editorial01

Ondria Hardin / Elle Australia / foto Pierre Toussaint / styling Rachel Wayman

Grace Elizabeth Editorial01

Grace Elizabeth / V Magazine / foto Nicola Formichetti / styling Anna Trevelyan

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location