Username *
Password *
Remember Me

- Inspirirana novim načinima života i ‘hacking’ zajednicom koja okružuje tvrtku IKEA, DELAKTIG, nova kolekcija nastala u suradnji s britanskim dizajnerom Tomom Dixonom, od početka veljače nalazi se u prodaji u robnoj kući IKEA Zagreb. Najveći dio kolekcije čine sofe i fotelje koje se više no ikada prije mogu prilagoditi i kostumizirati prema željama kupaca. DELAKTIG sadrži i dodatke, poput naslonjača, naslonjača za ruke, pomoćnih stolića i svjetiljke, a koji omogućavaju stvaranje vlastite sjedeće garniture različite konfiguracije, koja će veličinom, oblikom i bojama odgovarati različitim stilovima uređenja, svakovrsnim aktivnostima te svim životnim stilovima – objavila je danas Ikea.

 

 PH148099


Sa DELAKTIG kolekcijom Tom Dixon i IKEA željeli su propitati ustaljene norme proizvodnje namještaja za sjedenje. Estetika, pristupačnost, dugotrajnost i demokratičnost tek su neke od kategorija kojima je kolekcija morala udovoljiti. DELAKTIG, što na švedskom znači “biti uključen”, otvorena je 'platforma' koja inspirira ljude da je urede po svom. Ona je podloga za mnoge namjene, a mogu joj se dodati različiti nasloni, jastuci, stolić ili svjetiljka, također dio kolekcije.


- Svijet se mijenja, i možda konvencionalne sofe više ne udovoljavaju potrebama suvremenog života - kaže James Futcher, voditelj kreativnog odjela tvrtke IKEA of Sweden. Tu na scenu stupa DELAKTIG, kolekcija osmišljena kako bi ponudila bolja rješenja u suvremenom svijetu gdje je sve u neprestanom pokretu. Njena komponibilnost omogućava da ju se prilagodi totalno različitim trenucima – bez obzira jeste li se spontano odlučili za vikend koji će biti maraton filmova ili čitanja, ili na sasvim neformalno opuštanje s prijateljima i obitelji.

 

 PH148099PH148099PH148099

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location