Username *
Password *
Remember Me

Izložba Secret CATS people umjetnice Sanje Baljkas, a.k.a. Red Cat, otvorena je sinoć u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar. Izložbu su otvorili Nenad Korkut i Iva Körbler, povjesničarka umjetnosti. - Volim raditi nešto neobično i pokazati da se stvarnost može gledati na drukčiji način te izazvati reakciju kod gledatelja - od iskonskog straha do senzualnih osjećaja – izjavila je Sanja. Njezina fotka nije gotova kad je snimljena, već je ona zna mijenjati u smislu dojma percepcije, kreiranja nekog posebnog i nadrealnog svijeta. Izlagala je u Soho Digital Gallery u New Yorku te iza sebe ima tri samostalne izložbe i 30 skupnih, diljem svijeta. Secret cats people je zapravo niz fotki na kojima su vlasnici i njihove mačke, a među njima su i dizajnerica Loredana Bahorić, kostimogafkinja Dženisa Pecotić, model Zvončica Vučković, fotografkinja Mare Milin... Uzor u radu su Sanji, što je i očito, Tim Burton i Salvador Dali. - Inspiraciju nalazim u svojoj podsvijesti i neiscrpnoj mašti - otkrila nam je Sanja koja je, priznaje, najviše naklonjena nadrealizmu jer joj je uzbudljivo mijenjati i izobličavati realnost fizičkog svijeta i dodavati mu novu dimenziju. - Većinom radim po intuiciji i puštam da me ona vodi - .
Izložba je otvorena do 27.02.2018., radno vrijeme galerije je svakim radnim danom od 11:00 do 19:00h. Ulaz na izložbu je slobodan.

Foto: Juraj Vuglač i Dejan Barić

 

 

 Dzenisa Pecotic photo by Juraj Vuglac

Dzenisa Pecotic photo by Juraj Vuglac

Sanja Baljkas, Zvona Vućković i Loredana Bahorić

Dzenisa Pecotic photo by Juraj VuglacDzenisa Pecotic photo by Juraj Vuglac

Dženisa Pecotić

Dzenisa Pecotic photo by Juraj VuglacDzenisa Pecotic photo by Juraj VuglacDzenisa Pecotic photo by Juraj VuglacDzenisa Pecotic photo by Juraj VuglacDzenisa Pecotic photo by Juraj VuglacDzenisa Pecotic photo by Juraj VuglacDzenisa Pecotic photo by Juraj Vuglac

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location