Username *
Password *
Remember Me

Dizajner Piet Hein Eek i Ikea predstavili su danas novu kolekciju: - Industriell ističe prirodne materijale, nesavršenost izrade i materijala. Razvili smo nove načine obrade drveta, stakla, keramike i tekstila, a krajnji su rezultat jedinstveni proizvodi s divno nesavršenim, ljudskim svojstvima, istovremeno proizvedeni u velikim količinama i po pristupačnoj cijeni. Kolekcija teži smanjenju otpada tijekom proizvodnje, što je važan aspekt održivosti. Tako su, primjerice, police izrađene od jedne drvene ploče, a jedini ostatak je piljevina - .

 IKEA Industriell Collection 01 thumb

Kreativna liderica projekta bila je Karin Gustavsson, koja kaže da su u tvrtki bili znatiželjni što Pietov pristup može značiti za nove, masovne proizvode. - Nova kolekcija slavi spajanje osjećaja nesavršene jedinstvenosti i onoga što je serijski proizvedeno - kaže Karin o suradnji s Pietom, kojeg nazivaju i “neukrotivim kraljem namještaja od otpadnog drva - .

 

IKEA Industriell Collection 01 thumbIKEA Industriell Collection 01 thumbIKEA Industriell Collection 01 thumbIKEA Industriell Collection 01 thumb

IKEA Industriell Collection 01 thumb