Username *
Password *
Remember Me

Ravnateljica Tehničkog muzeja Markita Franulić, istaknula je povodom predstavljanja nove lokacije Zagreb Design Weeka, kako se nada da će se potencijal prostorija Tehničkog muzeja ostvariti i u budućnosti kroz različite programe te da će konačnim uređenjem biti ostvarena trajna funkcionalnost muzejskih prostora za izlaganje i rješavanje nekih prostornih pitanja koja se ne mogu riješiti u postojećim zgradama, a koje su zaštićeno kulturno dobro.

Daniel Tomic Tina Markovic i Markita Franulic
Daniel Tomić, Tina Marković i Markita Franulić


Organizatori ZDW Tina Marković i Daniel Tomičić promijenili su lokaciju festivala, bliže centru grada u puno veći prostor, a upravo je to ključan novitet ovogodišnjeg Zagreb Design Weeka. Hala V Tehničkog muzeja prostire se na 3.000 m2 interijera i zajedno s 1.000 m2 eksterijera postaje pozornica za predstavljanje najboljeg hrvatskog dizajna širokoj javnosti.


Ovogodišnja tema festivala ‘Suvremeno/Svevremeno’ propituje trajanje dizajnerskih rješenja, od klasika koji su vječni do dizajna koji nestaje u vremenu u kojem je i nastao - izjavio je organizator Daniel Tomičić.


Tematska izložba prikazuje hrvatske klasike i ne klasike dizajna, predmete koji su postali svevremeni i neke koji su ostali suvremeni. Ove godine posjetitelje očekuje više od 300 izlagača diljem svijeta, a neki od njih osvajali su i brojne svjetske nagrade.


Na dva kata bit će izloženo sve – od mode, nakita i namještaja do dizajnerskih detalja. Na gornjem katu bit će niz izložbi, od stoljetne tradicije češkog dizajna do izložbe nagrađivanih dizajnerskih rješenja, ali i izložbe inovativnih materijala, tehnologija i metoda kao što su primjerice eksperimentalni ‘zeleni’ materijali.

Prostorije Tehničkog muzeja potpuno se preuređuju u suradnji s raznim partnerima, a u novopreuređenom dvorištu koji će posjetiteljima omogućiti druženje uz glazbu i dizajn. U slučaju kiše prostor namijenjen opuštanju i druženju seli se u unutrašnji dio Hale.


Festivalska ulaznica za sve dane festivala iznosi samo 100kn dok je dnevna ulaznica 20kn.

 

Daniel Tomic Tina Markovic i Markita FranulicDaniel Tomic Tina Markovic i Markita Franulic 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location