Username *
Password *
Remember Me

Mnoge žene, dok se farbaju kod kuće, ne stavljaju na ruke zaštitne rukavice. Istina, rijetki su oni koji imaju naviku nositi rukavice, no one su osnovna zaštita kod kolorizacije, bilo da ju rade frizeri u salonu ili vi sami kod kuće. Svaki kemijski proces donosi nam oštećenja na rukama, vjerujte mi, ne želite to!

Upozorava: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

 ckgloves


Svaka boja u sebi sadrži ugljikov peroksid koji nagriza kožu, nalazimo ga postocima od 3, 6, 9 i 12 %.


Što je postotak veći veća je i mogućnost oštećenja na koži. Osim nagrizanja, tu su pigmenti koji se oksidiranjem vežu kako za kosu tako i za kožu. Ako bojite kosu bez rukavica na vašim će rukama biti identična boja koja je i na kosi. Vjerujte mi, ona ne silazi lako s kože.


Danas nalazimo razne preljeve u oblicima krema, spreja ili pjene, oni ne sadrže hidrogen koji nagriza kožu, ali puni su pigmenata koji ostavljaju boju po rukama.

 

ckgloves
Lilly Allen // Vogue Japan


Od svega već navedenog najveću opasnost nam donose izbjeljivači poznati kao blajh! Imamo ih u prahu ili kremi. S tim nema šale, oni ne ostavljaju boju, oni nagrizaju kožu. Njihova je funkcija razoriti pigment na vlasi, identičnu stvar rade na koži. Na samom početku skidaju prvi sloj kože, polako ulaze pod kožu i rade na njoj sitne bijele mjehuriće koji stvaraju opasne rane.


Ako vam se dese takva oštećenja, ruke dobro operite te neutralizirajte debelim slojem hranjive kreme ili maske. Ako su vam se rane otvorile svakako posjetite liječnika.


Neka vam ne bude teško nositi rukavice, one su tu s razlogom!

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location