Username *
Password *
Remember Me

Loreta Gudelj predstavila je na ljubljanskom tjednu mode novu Loré kolekciju: - tema je"Cien años de soledad", remek-djelo Gabriela Garcíe Márqueza. Kombinirala sam kombinaciju jakih i zagasitih tonova koji asociraju na kolumbijsko podneblje i kolonijalne gradove te krojeve prve polovice dvadesetog stoljeća. Kolekcija je u potpunosti izvedena od kašmira, tvida, premium vunenih štofova, merino vune, svile i makrame čipke kombiniranim s tkanim detaljima te vintage gumbima - ističe autorica.

LJFW nov18 Day1 photoJureMakovec 040


U kolekciji se ističu ženstvene forme i slatke bubi kragne, prizivaju infantilno vrijeme i odjeću lutkicama. No, ovdje su kreacije umotane u zrelu eleganciju prekrasnih prirodnih tkanina čija mekoća je očita i na samim fotografijama. Kragnice su veće i manje, jednom su pri vratu, na haljini, a drugi put krase kaput, šire ramena i vizuri daju dojam širine i moći. Skala tonova nalazi se negdje na smirujućoj strani palete... Boje su poput jesenske šume u magli!

Modeli: Immortal Model Management
Foto: Jure Makovec

 

LJFW nov18 Day1 photoJureMakovec 040LJFW nov18 Day1 photoJureMakovec 040LJFW nov18 Day1 photoJureMakovec 040LJFW nov18 Day1 photoJureMakovec 040LJFW nov18 Day1 photoJureMakovec 040LJFW nov18 Day1 photoJureMakovec 040