Username *
Password *
Remember Me

Kako je i najavljeno nedavno, Kavkaz je postao zagrebački zaštitnik kazališta! Festival Zagreb – grad poezije, koji se već tradiocinalno održava na obljetnicu Ujevićeve smrti, sinoć je otvoren u Kazališnoj kavani.

- Festival je zamišljen kao hodočašće omiljenim Tinovim ulicama i gostionicama, zato je započeo u kazališnoj kavani Kavkaz u te se u nastavio u gostionicama Dingač, Vis, Pula, Korčula, Vinodol i Blato (današnji Tip Top) – objavljeno je povodom otvorenja.

Goran Grgic


Tin Ujević jedan je od umjetnika koji su obilježili ne samo svoje vrijeme, nego i brojne generacije za budućnost. Stoga je naša ideja bila na 63. obljetnicu smrti barda hrvatske poezije oživjeti njegov duh na njemu omiljenim punktovima u Zagrebu i pretvoriti ih u mjesta kratkog scenskog događanja iz bogatog stvaralačkog opusa - istaknuo je ravnatelj festivala Goran Matović iz umjetničke organizacije Teatar poezije.

- Nakon Kavkaza program festivala nastavio se na „Ujevićevim ulicama“, Teslinoj i Masarykovoj, koje su nakratko bile spojene i preimenovane u Ulicu Tina Ujevića, dok je Trg Republike Hrvatske postao Trg Tina Ujevića. U isto vrijeme okupljeni umjetnici Marija Ujević Galetović, Bogdan Žižić, Sara Renar, Goran Grgić, Tonko Maroević, Perica Martinović, Antonija Stanišić, Sara Stanić, Nikša Marinović, Irena Šekez Sestrić, Zoran Kelava i dr.Valentina Brzović Rajić kroz poeziju, svirku i anegdote na svakoj od lokacija podsjetili su na Ujevićev život i stvaranje - objavio je Kavkaz.

U okviru Festivala u subotu 10. studenoga u 11 sati na posljednjoj Ujevićevoj zagrebačkoj adresi Selska cesta 116c Teatar poezije postavit će spomen ploču velikom pjesniku.

Goran Grgic

Goran Grgić

Goran GrgicGoran Grgic 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location