Username *
Password *
Remember Me

Gusta kosa izgleda predivno, no ponekad ona predstavlja veliki problem kod određenih frizura. Najčešće one žene s tankom kosu neumorno rade volumen, dok one s gustom žele tanke i repaste frizure.

Objašnjava: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

Lina Hoss03

Lina Hoss // Harper’s Bazaar Netherlands // foto Zoltan Tombor (See Management) // styling Thomas Vermeer


Ako želite da vam je frizura mekanih rezova i bez oštrih linija, vrhove obavezno moramo stanjiti, kako bi kosa nježno napravila stapanje vrhova.
Bitno je da frizer pravilnom tehnikom i dobrim alatom zna istanjiti kosu, ovisno o frizuri.

Postoji puno tehnika tanjenja kose, svaka od njih prava je umjetnost kojom postepenom kreiramo i stvaramo oblik frizure.
Najpoželjnija je ona običnim škarama! To je najkompleksnija tehnika, postupak traje dugo tako da budite strpljive i pustite frizera da odradi svoj posao temeljito i pravilno.

Lina Hoss03


Čarobne škare iliti efilirke osmišljene su da kosa svakim rezom bude tanja. Postoje šire i uže, svaka širina je prikladna za određenu gustoću kose. S njima je postupak puno kraći pri rezanju treba paziti na kutove rezanja. Neiskusni frizeri mogu lako s njima napraviti neponovljivu štetu!


Tanjenje kose trimerom najbrža je tehnika, ali i najteža. Njom se koriste frizeri koji vole jako tanke frizure i brzinu rada. Smatram da je trimer prikladan isključivo za tanju vlas, ona debela se rascvjeta pa izgleda kao da je spaljena.
Kada je kosa dobro ošišana i kvalitetno stanjena, s njom nemate previše posla kod svakodnevne izrade frizure.

 Lina Hoss03

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location