Username *
Password *
Remember Me

- Naziv kolekcije je Les Pluies, a inspraciju smo pronašli u sofisticiranim ženama te utjecaju mode 80-ih godina prošloga stoljeća. Napravljena je za ženu koja se ne ustručava biti drugačija u vlastitom identitetu, kojoj moda jest igra, ali nesumnjivo ozbiljna igra – izjavili su dizajneri Les Émaux brenda.

 les e

Kristijan Žakić i Nino Sablić predstavili su se kolekcijom na nedavno održanom zagrebačkom Fashion Destinationu u tvornici. Kristijan je diplomirao glazbu na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, a Nino Modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

les e

- Ideja za brend Les Émaux je nastala prošle godine, u listopadu i zapravo od tada počinje samo kreiranje, krojenje i šivanje odjevnih predmeta. Trenutno nemamo dućan, radimo na online shopu – rekli su Kristijan i Nino. - Ime brenda nastalo je na asocijaciju riječi koje opisuju ono što želimo postići - S kao sophisticated, E empowered, A kao astonishing, X kao exquisite i L kao luxurious. To su samo neke od ideja i opisa naše idealne žene - .


Od materijala u kolekciji su prisutni: - prirodni materijali kao što su viskoza i pamuk za bluze i kušulje te vuneni štof, tvid, bukle, vuneno pletivo za kapute, sakoe, hlače suknje i veste - .

Boje su prave jesenske, smirujuće i prirodne. Kolekcija ima onaj klasičan britanski štih, s tim kariranim teksturama i debljim tekstilom, a očit je i fini utjecaj power dressinga. Silueta je gore dosta široka, dole se sužuje. Zanimljiv efekt ima jedan od sakoa, djeluje dvostruko, ali samo na pola kroja. Igranje krojevima i slojevitim detaljima zanimljiv je pristup - kao i nejednaka dužina suknje, pojačana dodatkom patentnog zatvarača... Britanski klasičan štih meets punk!

les e

- Veliku pažnju posvećujemo cjelokupnoj slici, od početka ideje se međusobno nadovezujemo. Posebno se osvrćemo na detalje kao što su gumbi, remenje, čizme s kojima podižemo outfite – pričaju Kristijan i Nino. - Sama forma odjeće je jako stroga, ali u svojoj maskulinosti jako ženstvena. Veliku važnost pridajemo gornjoj odjeći; sakoima, kaputima i jaknama - .

- Za ovu konkretnu kolekciju smo se osvrnuli na power dressing osamdesetih godina u vidu velikih ramena, ravnih i čistih linija, ali i asimetričnih krojeva. Ono na čemu mi najviše radimo je da kroz odjeću pokazujemo individualnost žene, posebno nam je važno da se žene osjećaju ugodno u onome što nose te da im mi dajemo mogućnost vlastitog odabira i pronalaska u silueti - istaknuli su autori. 

les e les eles eles eles eles eles e

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location