Username *
Password *
Remember Me

Hibrid između haljine i kaputa jedan je od onih komada koji definiraju stilski SOS: Iako ih često nose pripadnice kraljevske obitelji, i u našim jednostavnim životima ovaj kroj itekako ima potencijala. Kate Middleton nosila je neki dan crvenu kaput-haljinu, jednu od onih koje reciklira, dok se u njezinoj garderobi nalazi još niz nijansi i varijanti…

 

best zara dresses spring 2019 278259 1551982081405 product.700x0cZara

 

Ovaj je kroj idealan kad treba biti odjevena pristojno i konzervativno, a opet da ima neku kvazi-haljinu. No, dizajneri i high-street brendovi imaju nešto i za običan puk, na primjer trench kaput bez rukava ili u nekoj laganijoj verziji. Tu su, za specijalne prigode, i kreacije koje podsjećaju na smoking, nerijetko crne ili u nekoj navy varijanti.

 

 

Kaput-haljina idealan je statement komad u proljeće, jer podnosi promjene temperature, naročito ako je ispod neka druga, laganija haljinica. Tako rade i royal cure. Ispod se krije donja haljina, u tonu gornje, a sve skupa predstavlja eleganciju i bezvremensku klasiku. Dolje idu salonke, što se njih tiče, dok ćemo mi rado uz kaput-haljinu isfurati i grunge čizme! Zaobići ćemo i te tokice, male šešire, jer kod njih je to protokol. Nama je dovoljna… friško oprana kosa.

Realno - kao haljinu možemo nositi i bilo koji laganiji kaput. Zakopčan, naravno.